Další krok ke sblížení? Jižní Korea a KLDR chtějí společně uspořádat olympijské hry

Jižní Korea a KLDR se hodlají společně ucházet o právo uspořádat olympijské hry v roce 2032. Sportovní funkcionáři obou zemí se na schůzce, na níž plánovali i další starty společných týmů v mezinárodních soutěžích, rozhodli o záměru oficiálně informovat Mezinárodní olympijský výbor.

Tento článek je více než rok starý.

Soul Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výprava KLDR

Sportovci z Jižní a Severní Koreje se společně objevili už na slavnostním nástupu při zahájení únorových olympijských her v Pchjongčchangu | Foto: Lucy Nicholson

Severokorejský vůdce Kim Čong-un a jihokorejský prezident Mun Če-in se na společné kandidatuře na olympijské hry 2032 shodli už na své zářijové schůzce.

Obě Koreje jsou si zase o něco blíž. Otevřely společný styčný úřad

Číst článek

Snahu o sbližování obou zemí by mělo podpořit i vyslání společné výpravy na příští olympiádu v Tokiu v roce 2020.

Sportovní propojování obou korejských států by mělo v příštím roce pokračovat. Kombinovaný tým z hráčů ze Severní a Jižní Koreje bude země reprezentovat na mistrovství světa házenkářů v Německu, kam se kvalifikoval jihokorejský celek.

Sportovci z Jižní a Severní Koreje se společně objevili už na slavnostním nástupu při zahájení únorových olympijských her v Pchjongčchangu.

Na olympiádě také hrál společný tým hokejistek. Na květnovém MS ve stolním tenisu vytvořily hráčky společné družstvo v semifinále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme