Druhé zlato pro Barboru Seemanovou. Česká plavkyně byla na olympiádě mládeže znovu nejrychlejší

Barbora Seemanová zcela ovládla závod na 50 metrů volným způsobem a na olympiádě mládeže v Buenos Aires přidala druhé zlato a celkově třetí medaili. Druhá doplavala Japonka Mayuka Yamamoto a o bronz se podělily Číňanka Junxuan Yang a Neza Klancarová ze Slovinska.

Buenos Aires Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová na stupních vítězů

Barbora Seemanová na stupních vítězů | Foto: Jonathan Nackstrand for OIS/IOC

Česká plavkyně ovládla závod zcela suverénním způsobem, když na ní v cíli druhá Japonka ztratila 25 setin sekundy.

Plavkyně Barbora Seemanová získala zlato na olympiádě mládeže, vylepšila také národní rekord

Číst článek

„To je na padesátku docela dost. Čekala jsem, že to bude zajímavý závod,“ řekla pro web Českého olympijského výboru Seemanová.

Velká bitva se naopak vedla o třetí místo. Nakonec jak slovinská, tak čínská závodnice dohmátly v totožném čase, takže bronz získaly obě.

Pro Seemanovou už je to třetí cenný kov na mládežnické olympiádě a druhé zlato. To první získala na dvojnásobné trati, na které také pokořila národní rekord. Následně doplavala třetí v závodě na 200 metrů volným způsobem.

Další českou medaili dodal z rychlostní kanoistiky Jiří Minařík. Ten v netradičním závodě, který se jezdí na trati ve tvaru osmičky, takže závodníky čekají dvě obrátky, dojel třetí.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme