Olympijský ceremomiál v Havlíčkově Brodě. Zápasník Švec dodatečně získal bronz z Pekingu

Zápasník Marek Švec získal bronzovou medaili z olympijských her v Pekingu. Nepřevzal ji v Číně, ale na náměstí v Havlíčkově Brodě, kam dorazila 9 let po neúspěšném souboji o třetí místo s Kazachem Mambetovem, ten ale dopoval.

Tento článek je více než rok starý.

Havlíčkův Brod Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Švec s bronzovou medailí za OH v Pekingu

Marek Švec s bronzovou medailí za OH v Pekingu | Foto: ČOV/Radek Miča

„Těch devět let bylo dlouhých, ale vlastně utekly docela rychle, protože jsem až do loňska nevěděl, že na medaili čekám,“ řekl Českému olympijskému výboru spokojený Marek Švec.

Bronzovou medaili převzal přesně devět let poté, co na olympijských hrách v Pekingu prohrál souboj o třetí místo s Kazachem Mambetovem. Tehdy Čech udělal velkou chybu a s medailovým snem se musel rozloučit. Jenže dodatečné testy Mambetova provedené vloni ukázaly, že se si Kazach pomohl nedovolenými látkami.

Zápasník Švec by měl dodatečně získat bronzovou medaili z OH v Pekingu. Soupeř dopoval

Číst článek

„Tenkrát to pro mě bylo obrovské zklamání a naštvání, udělal jsem obrovskou chybu, sám jsem si mohl za to, že jsem prohrál. Měl jsem tenkrát vyhrát svým přičiněním, ale na druhou stranu medaile je doma a je to úžasný pocit,“ řekl dnes už bývalý zápasník.

Místu stupňů vítězů v Pekingu tleskalo českému reprezentantovi zaplněné náměstí v Havlíčkově Brodě. Medaili pověsil Švecovi na krk šéf ČOV Jiří Kejval, na ceremoniálu nechyběl ani jeho předchůdce ve funkci Milan Jirásek, přihlíželi Švecovi blízcí i stovky fanoušků.

„ To, co jsem sportu obětoval, se díky téhle krásné medaili nějakým způsobem zhodnotí,“ uvedl Švec, který získá také finanční odměnu náležící k bronzové medaili z her 2008, stejně jako jeho realizační tým.

V Pekingu v roce 2008 Švec startoval na své třetí olympiádě. v Atlantě 1996 byl osmý, v Sydney 2000 osmnáctý.

Marek Švec s bronzovou medailí za OH v Pekingu | Foto: ČOV/Radek Miča

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme