Olympijský medailista cítí před velkou domácí akcí nervozitu. Snad mi nesváže ruce, přeje si Synek

Už jen měsíc zbývá do veslařského mistrovství Evropy v Račicích. Šampionát bude v Česku po 56 letech. Chybět na něm nebude ani největší domácí hvězda skifař Ondřej Synek. Ten vyhrál několikrát mistrovství světa i Evropy. Získal olympijské medaile, ale i tak přiznal před velkými závody v Česku nervozitu.

Tento článek je více než rok starý.

Račice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek je potřetí mistrem světa

Skifař Ondřej Synek je potřetí mistrem světa | Zdroj: ČTK

„Za šestnáct let závodění nějaké zkušenosti mám, ale trochu se bojím. Doma jsem závod podobného kalibru nikdy nejel," říká pro Radiožurnál skifař Ondřej Synek před blížícím se evropským šampionátem, který se uskuteční od 26. do 28. května. „Doufám, že mi nervozita nesváže ruce a nohy," věří. Bez medaile by nechtěl skončit, navíc prostředí v Račicích velmi dobře zná.

Trénoval zde od mala, najezdil tisíce kilometrů. „Nic mě nemůže překvapit. Ač se to nezdá, každá voda je jiná a specifická," tvrdí čtyřiatřicetiletý bronzový medailista z Ria. Do cíle závodu couvá dva kilometry, ale trať zná natolik dobře, že se může orientovat podle okolí. Pomáhají třeba stromy a keře na březích. Těchto faktorů může Synek využít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skifař Ondřej Synek se připravuje na evropský šampionát v Račicích

„Nějaké stromy mi teď vykáceli, ale i tak dokážu poznat, kde se nacházím," míní čtyřnásobný mistr světa ve skifu. Do Račic to navíc nemá daleko. Cesta ze Staré Boleslavi mu zabere kolem tři čtvrtě hodiny. V domácím prostředí se tak bude připravovat opravdu do poslední chvíle. Možná si odskočí i mezi samotnými závody.

Rozhodne se ale až podle programu. „Uvidím, jestli budu muset vstávat hodně brzy nebo ne. Pravděpodobně ale zůstanu na kanále," praví Synek, který v Račicích už jednou vybojoval zlatou medaili. Před třinácti lety se zde stal mistrem České republiky. Tehdy ale ještě ve dvojskifu s Milanem Dolečkem mladším.

Mirko Vasić, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme