Biker Cink si jel pro premiérové vítězství, kvůli zdravotním problémům se propadl na desáté místo

Biker Ondřej Cink útočil ve Vallnordu na své premiérové vítězství ve Světovém poháru, ale po problémech s tepovou frekvencí musel závod přerušit a skončil desátý. Pro vítězství si v horku a vysoké nadmořské výšce dojel Švýcar Nino Schurter.

Tento článek je více než rok starý.

Vallnord (Aktualizováno: 21:21 7. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Cink

Ondřej Cink | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Devětadvacetiletý Cink jel v Andoře, kde se mu v minulosti několikrát dařilo, dlouho životní závod. Od startu se pohyboval mezi nejlepšími a od druhého kola vedl. Vynikající sólojízdou si český biker vypracoval velký náskok a do pátého ze sedmi okruhů vjížděl s náskokem 36 sekund před svými pronásledovateli. „Ani jsem nejel naplno, pořád jsem tam měl rezervu,“ řekl Cink serveru mtbs.cz.

Van der Poel odjel Schurterovi a vyhrál Světový pohár v Novém Městě. Cink dojel pátý

Číst článek

Pak však pátý muž z květnového závodu v Novém Městě na Moravě začal zpomalovat a dostihla ho trojice Schurter, Mathias Flückiger a Henrique Avancini. Cink si v té době několikrát poklepal na hruď a v depu musel zastavit. Jeho týmový šéf poté v televizním rozhovoru uvedl, že měl problémy s tepovou frekvencí. Cink více než minutu v depu odpočíval a pak se do závodu vrátil hluboko v druhé desítce. Český cyklista následně navázal na své předchozí tempo a po stíhací jízdě vybojoval 10. místo.

„Je to zklamání, velké zklamání,“ litoval Cink zmařené šance na vítězství, které způsobilo ochlazení studenou vodou. „Nalil jsem si za krk ledovou vodu a ve vteřině jsem měl arytmii. Musel jsem zpomalit a zastavit v depu a rozhodnout se, co dál...“ popsal klíčové okamžiky.

Až do zdravotních potíží měl Cink naději, že ve Vallnordu naváže na svá předchozí výborná umístění. V andorském středisku byl v SP dvakrát na stupních vítězů a v roce 2015 tam vybojoval bronz na mistrovství světa.

Pro 31. pohárové vítězství v kariéře si dojel navzdory dvěma pádům olympijský vítěz Schurter, jenž drtivým nástupem porazil o dvě sekundy krajana Flückigera. Třetí byl s odstupem 12 sekund Brazilec Avancini, Cink ztratil minutu a půl.

Schurter vede po prvním vítězství v sezoně pořadí SP, Cink je desátý. Seriál pokračuje za týden čtvrtým dílem ve francouzském Les Gets.

Závod žen vyhrála Nizozemka Anne Terpstraová, nejlepší z Češek Jitka Čábelická byla čtyřiadvacátá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme