Cink vyhrál dva týdny po mistrovství republiky v cross country i 107 kilometrů dlouhý maraton

Ondřej Cink vyhrál dva týdny po triumfu na mistrovství republiky v olympijském cross country také český šampionát v maratonu na horských kolech. Nejlepší tuzemský biker posledních let zvítězil v náročném 107 km dlouhém závodu v Dolní Moravě s téměř čtyřminutovým náskokem.

Dolní Morava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biker Ondřej Cink na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě.

Ondřej Cink. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

Devětadvacetiletý Cink po pěti a půl hodinách na trati s převýšením více než 3300 metrů porazil o 3:53 minuty obhájce titulu Martina Stoška. Třetí dojel s odstupem rovných šesti minut loňský vicemistr světa v maratonu Kristián Hynek.

Místo v Tokiu závodí v Peci pod Sněžkou. ‚Je fajn, že se u nás aspoň něco děje,‘ říká Čábelická

Číst článek

Těsně pod stupni vítězů skončil majitel zlaté a stříbrné olympijské medaile Jaroslav Kulhavý, jenž před dvěma týdny vynechal kvůli pohmožděným žebrům mistrovský závod cross country v Peci pod Sněžkou. Na Cinka dnes ztratil 7:24 minuty.

Závod žen vyhrála po více než sedmi hodinách jízdy Jana Czeczinkarová o tři minuty před Karlou Štěpánovou.

Mistrovství ČR v maratonu horských kol v Dolní Moravě (Ústeckoorlicko) - 107 km:
Muži: 1. Cink (Kross Racing) 5:32:35, 2. Stošek -3:53, 3. Hynek (oba Futurecycling Northwave) -6:00, 4. Kulhavý (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) -7:24, 5. Rauchfuss (Ethic Sport) -10:15, 6. Ulman (Česká spořitelna-Accolade) -14:59.
Ženy: 1. Czeczinkarová (Liv Mistral) 7:02:29, 2. Štěpánová (Maloja Pushbikers) -2:56, 3. Pichlíková (Kross Bikeranch) -20:32.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme