Biker Cink dojel v Novém Městě čtvrtý, závodu v cross country dominoval Brit Pidcock

Český biker Ondřej Cink si v závodě Světového poháru v cross country v Novém Městě na Moravě dojel pro čtvrté místo. Bezkonkurenční výkon na Vysočině předvedl Brit Thomas Pidcock, který zvítězil před druhým Nizozemcem Mathieu van der Poelem a třetím Mathias Flückigerem ze Švýcarska.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 17:57 16. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Cink

Ondřej Cink | Zdroj: Profimedia

Třicetiletý Cink se na domácí trati držel od začátku v popředí, a přestože se mu vzdalovaly medailové pozice a jel dlouho osamocený, dokázal udržet cenné čtvrté místo. Na Pidcocka měl ztrátu přesně dvou minut.

Cink věří, že ve druhém závodu Světového poháru bude mít lepší start. ‚Desítka by byla hezká,‘ říká

Číst článek

„Bylo to samozřejmě těžké, náročný terén. Asi nejtěžší závod, co jsem tady kdy jel, protože to bláto to udělalo ještě těžší a nebylo to úplně jednoduchý. Jsem ale spokojený,“ řekl v cíli Cink pro Radiožurnál.

Vítězný Brit, jemuž se loni podařilo ve Vysočina Areně vyhrát při obou startech ještě v kategorii do 23 let, rozhodl skvělou jízdou ve druhé polovině závodu.

S minutovou ztrátou přijel do cíle Nizozemec Mathieu van der Poel, čtvrt minuty po něm dorazil Švýcar Mathias Flückiger. Až sedmý byl švýcarský fenomén Nino Schurter.

Ženám vládla Lecomteová

Jednadvacetiletá Francouzka Lecomteová navázala na svůj triumf z Albstadtu. Zvítězila s velkým náskokem 99 sekund před nejrychlejší ženou pátečního short tracku Haley Battenovou z USA.

O dalších 12 sekund později dojela do cíle třetí Rebecca McConnellová z Austrálie. Čtvrtá skončila francouzská hvězda Pauline Ferrandová-Prévotová, která v pátek po bolestivém pádu za závodu odstoupila.

Lecomteová oslavila třetí triumf v olympijské disciplíně cross country ve SP. Vedle minulého víkendu slavila ve Vysočina Areně už loni, kdy se na novoměstské trati uskutečnily na přelomu září a října v jednom týdnu dva závody. Ten druhý pak vyhrála trojnásobná mistryně světa Ferrandová-Prévotová.

Tvarůžkové se podařilo napravit dojem z Albstadtu, kde byla z českého kvarteta naopak nejhorší a obsadila 76. místo. Na Lecomteovou ztratila téměř sedm a půl minuty. Kousek za ní zůstala Jitka Čábelická, která dojela na 34. místě. Karla Štěpánová byla 51. a Jana Czeczinkarová 61.

P v cross country horských kol v Novém Městě na Moravě (Žďársko):
Muži (26,1 km): 1. Pidcock (Brit.) 1:20:55, 2. M. van der Poel (Niz.) -1:00, 3. M. Flückiger (Švýc.) -1:15, 4. Cink (ČR) -2:00, 5. Sarrou (Fr.) -2:21, 6. Hatherly (JAR) -2:28, ...51. Vastl -8:11, 53. Škarnitzl -8:23, 81. Jelínek -1 kolo, 98. Paprstka, 112. Ševců, 119. Bartek všichni -2 kola, 129. Vobecký (všichni ČR) -3 kola.

jak, mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme