Ondřej Synek nezískal šestý titul mistra světa, ve finále skončil stříbrný za Norem Borchem

Skifaři Ondřeji Synkovi se nepodařilo získat rekordní šesté zlato z mistrovství světa. Ve finále byl nad jeho síly norský závodník Kjetil Borch. Třetí dojel Mindaugas Griskonis z Litvy. Dalším českým zástupcem byl ženský dvojskif Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová, který vyhrál finále B.

Tento článek je více než rok starý.

Plovdiv/Bulharsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek při finálové jízdě

Ondřej Synek při finálové jízdě | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

Na úvodních 500 metrech byl nejrychlejší Nor Kjetil z Norska, který si neustále držel průběžné vedení. Ondřej Synek byl na čtvrtém místě. Po jednom kilometru už se český závodník dostal na druhou příčku.

Ondřej Synek na stupních vítězů se stříbrnou medailí | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

Na posledním kontrolním mezičase si stále suverénní vedení držel norský skifař o víc jak dvě sekundy před Synkem. V tu chvíli bylo jasné, že o titul budou bojovat jen Synek s Borchem. Nakonec zvládl Nor udržet své tempo až do konce a Synek tak bere stříbro. Bronz získal Litevec Mindaugas Griskonis.

Celkem už získal český skifař na mistrovství světa jedenáct cenných kovů. Synek je také trojnásobným olympijským medailistou, když bral dvakrát stříbro a jednou bronz.

Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová vyhrály na dvojskifu finále B a obsadily v celkovém pořádí sedmém místo, kterém jim patřilo i na loňském šampionátu. České skifařky byly ve vedení od cíle a na druhou polskou posádku měly v cíli náskok víc než dvě sekundy.

Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová ve finále B světového šampionátu | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme