Ondřej Synek postoupil hladce do finále. Dařilo se i českému dvojskifu a dvojce bez kormidelníka

Ondřej Synek zvládl svou semifinálovou jízdu na evropském šampionátu v Račicích s přehledem a postoupil do nedělního finále. Při opravách dokázali postoupit do finále dvojskif Antošová Fleissnerová i dvojka bez kormidelníka Helešic Podražil.

Račice (Litoměřicko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veslař Ondřej Synek

Veslař Ondřej Synek | Zdroj: ČTK

Synek bez problémů vyhrál páteční úvodní rozjížďku a nezaváhal ani dnes. Druhého Bělorusa Stanislava Ščarbačenju porazil o více než sekundu. V závěru ale opět viditelně šetřil síly na boj o pátý kontinentální titul v kariéře.

Antošové s Fleissnerovou i Helešicovi s Podrazilem v pátek o jedno místo unikl přímý postup do bojů o medaile, dnes ale nezaváhali a do finále se kvalifikovali.

Antošová s Fleissnerovou porazily druhé Norky Theu Helsethovou a Marianne Madsenovou o více než dvě sekundy a vyhrály stejně jako Synek stylem start - cíl.

"Nevím, jak to vypadalo ze břehu, ale musely jsme hodně závodit. Nebylo to pohlídané. Norky nás překvapily, že jely tak rychle, ale s postupem jsme určitě spokojené," řekla Antošová, která se svou parťačkou obhajuje bronz z loňského ME.

"Finále bude hodně vyrovnané, nedá se říct, že by byly nějaké jasné favoritky. Možná Holanďanky, ale ostatní na tom budou stejně. Bude to velký boj," dodala Antošová.

Helešic s Podrazilem nestačili jen na britskou dvojici Jacob Dawson, Matthew Rossiter. "Celou dobu jsme byli na druhém místě. Před námi byli asi 1250 metrů Bělorusové, a když do toho pak šlápli Britové, tak jsme s nimi neudrželi tempo. Tajně jsem ale doufal, že to Bělorusové psychicky nezvládnou, což se potvrdilo, a my jsme přes ně taky přešli. Pak už jsme si postup pohlídali," řekl Podrazil.

V B finále se v neděli představí skifařka Lucie Žabová, skifařka lehkých vah Monika Nováková, dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek a čtyřka bez kormidelníka Jakub Makovička, Jan Potůček, Jakub Paroulek, Kornel Altman.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme