Místo rad rozdává fotografie. Ondřej Synek je na mistrovství světa ikonou pro mladší závodníky

Skifař Ondřej Synek patří mezi nejúspěšnější české sportovce posledních let. Pravidelně vozí medaile z velkých akcí a pro mladší veslaře je pětinásobný mistr světa závodící legendou. Na aktuálním světovém šampionátu v Plovdivu bude během pátečního dopoledne Synek bojovat o postup do finále, a to jako jeden z nejstarších veslařů na mistrovství.

Tento článek je více než rok starý.

Plovdiv/Bulharsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Drysdale už mě opustil. Možná se ještě vrátí příští rok. Celkově jsou tady všichni pod třicet, některých bych mohl být skoro táta. To k tomu ale patří, nikdo nemládne,“ říká pro Radiožurnál Ondřej Synek.

Místo závodů čekání. Mistrovství světa veslařů přerušily nárazy větru, Synek už se nudí

Číst článek

Za měsíc mu bude už šestatřicet, kromě olympijského zlata už získal na skifu všechny velké tituly, a ve veslařském světě patří mezi hvězdy. Pro rady k němu ale jako k jednomu z nejstarších ostatní nechodí. Chtějí něco jiného.

„Víc se chtějí fotit, protože přicházejí do všech těch týmů mladší lidi, kteří jsou z toho vyjukaní,“ oceňují vlastně i takovýmto způsobem mladší veslaři z nejrůznějších posádek úspěchy českého reprezentanta. A nejenom na závodišti.

„Třeba i v krámě, když jsem byl nakupovat, tak mě tam odchytla nějaká holka z Chile. Probíhá to tak, že upustí nákup a běží se vyfotit,“ popisuje v nadsázce Synek a dokazuje, že ho stále neopustil smysl pro humor.

Ještě lepší náladu ale bude mít elitní veslař, když vyhraje na aktuálním mistrovství světa další dva závody a získá historický šestý titul.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme