Ondřej Synek ve finále SP veslařů nestačil na špičku, v Lucernu skončil šestý

Finále veslařského Světového poháru ve švýcarském Lucernu ovládl Novozélanďan Robert Manson před Kubáncem Fournierem Rodriguézem. Mistr Evropy Ondřej Synek skončil na posledním šestém místě.

Lucern/Švýcarsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Synek se představil ve Švýcarsku v letošním Světovém poháru poprvé, předchozí díly v Bělehradu a Poznani vynechal. V květnu ovládl v Račicích počtvrté mistrovství Evropy na skifu, ale první start v této sezoně elitního veslařského seriálu mu nevyšel.

V polovině dvoukilometrové trati se ještě držel na čtvrtém místě, ale na vedoucího Mansona už měl ztrátu tři a půl sekundy. V dalším průběhu se propadal dozadu a cílem projel rezignovaně 13 sekund za vítězem.

Manson v této sezoně nahradil v novozélandském týmu na skifu odpočívající hvězdu Mahého Drysdalea a příležitost chytil za pačesy. V Poznani časem 6:30,74 překonal Drysdaleův nejlepší světový čas mezi skifaři a v Lucernu přidal další úspěch. Druhého Kubánce Ángela Fourniera porazil o téměř čtyři sekundy.

"Na první pětistovce to nebylo nic moc, cítil jsem se trochu ztěžka. Ale pak jsem chytil rytmus," řekl Manson, který před osmi lety na mistrovství světa do 23 let v Račicích vybojoval zlato na dvojskifu. Dvě vítězství v SP nepřeceňuje.

"Řekl bych, že před mistrovstvím světa všichni zrychlí, takže se teď musím vrátit k poctivé práci," uvedl sedmadvacetiletý veslař. Světový šampionát se uskuteční na přelomu září a října v Sarasotě.

Třetí díl Světového poháru ve veslování v Lucernu (Švýcarsko):
Muži:
Skif: 1. Manson (N. Zél.) 6:49,08, 2. Fournier (Kuba) 6:52,94, 3. Ščarbačenja (Běl.) 6:55,00, ...6. Synek (ČR) 7:02,29.
Dvojskif: 1. Storey, Harris (N. Zél.) 6:10,99, ...finále C: 4. Melichar, Klang (ČR) 6:32,28.
Dvojka bez korm.: 1. Hunter, Murray (N. Zél.) 6:34,50, ...finále B: 3. Podrazil, Helešic (ČR) 6:45,88.
Párová čtyřka: 1. Litva 5:48,72.

Ženy:
Skif: 1. Gmelinová (Švýc.) 7:25,22, ...finále C: 3. L. Žabová (ČR) 7:53,58.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme