Srbsko zatím nemá na šampionátu přemožitele. I díky 31 bodům Bogdanoviče porazilo Itálii 92:77

Již před začátkem utkání měly oba týmy jistý postup ze skupiny. Hádankou bylo jen to, který postoupí z prvního místa. Nakonec svou neporazitelnost na šampionátu udrželi po výhře 92:77 Srbové. Těm k vítězství pomohl především Bogdan Bogdanovič, který nasbíral 31 bodů.

Aktualizováno Fo-šan (Aktualizováno: 16:00 4. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ital Jeff Brooks brání v zápase na mistrovství světa Bogdana Bogdanoviče

Ital Jeff Brooks brání v zápase na mistrovství světa Bogdana Bogdanoviče | Zdroj: Reuters

Itálie, Srbsko a Angola mají v tabulce ve skupině D na basketbalovém mistrovství světa shodně čtyři body. První dva jmenované týmy měly ale o zápas méně, kterým bylo jejich vzájemné klání. 

ONLINE: Itálie - Srbsko 77:92

Číst článek

To bylo zpočátku na začátku vyrovnané. Srbsko se ale mohlo opřít o svou útočnou sílu. Celkem v úvodní části hry nastříleli 28 bodů a o pět ji vyhráli. Nikola Jokič byl stoprocentní ve střelách za tři body, když uspěl ve všech třech pokusech.

Ve druhé čtvrtině hráči z apeninského poloostrova nejprve snižovali náskok Srbů, ale ti si následně vypracovali dvojciferný náskok, když vedli rozdílem deseti bodů. V polovině zápasu svítilo na tabuli skóre 42:50. Itálie těžila především z individualit, které v týmu má. Srbsko ale překonávalo svého soupeře v doskocích a asistencích. 

Američané s vypětím sil odvrátili proti Turkům senzační porážku. Němci na šampionátu končí

Číst článek

Italové vstoupili do druhého poločasu úspěšně a stahovali náskok Srbů, když získali 11 bodů a jejich soupeř pouze pět. Především díky svým útočným doskokům se Italové dopracovali na dvoubodový rozdíl. V této části hry ale oba týmy také zvýšily agresivitu, sbíraly fauly a snížil se tak bodový příjem obou mužstev. 

Dalo by se říci, že hráči téměř více házeli koše z čáry trestného bodu, než přímo ze hry. Srbové i tak nakonec vyhráli tuto třetinu poměrem 15:20. A navýšili své vedení na rozdíl 13 bodů. 

Závěrečná část hry začala podobně, jako ta předchozí skončila, tedy bylo k vidění velké množství faulů. Srbové ale následně nasadili, byli úspěšní ve střelbě a tři minuty do konce vedli již o 20 bodů. 

Nesportovní faul Jokiče

Poté došlo pod košem k souboji mezi Hackettem a Jokičem, kdy sudí kontrolovali situaci na videu, aby měli jistotu správného verdiktu. Rozhodčí nakonec identifikovali nejprve obranný faul Itala a následně nesportovní faul Jokiče. Oba hráči tedy pouze házeli dva trestné hody. 

Srbové ale nadále drželi své vedení, s blížícímse koncem utkání nikam nepospíchali a nakonec zvítězili o 15 bodů. Utkání skončilo poměrem 77:92. Nejlepším hráčem Itálie byl Danilo Gallinari, který nasbíral celkem 26 bodů. V dresu Srbů byl nejlépe střílejícím hráčem Bogdan Bogdanovič, který si připsal 31 bodů.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme