Sportovci soutěží po síti. Thomas vyzval cyklistické amatéry, online se hrálo i sevillské derby

Když už sportovci nemůžou kvůli pandemii koronaviru soutěžit ve skutečnosti, měří síly alespoň pomocí počítačových her. Vítěz cyklistické Tour de France z roku 2018 Geraint Thomas nebo jeho krajan Adam Yates pořádají online závody pro amatéry i profesionály. Přes síť soutěží i sportovci z dalších odvětví.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezinárodní cyklistická unie stejně jako většina sportů kvůli nákaze přerušila minimálně do 3. dubna sezonu a cyklisté se s tím vypořádali po svém. „Nějakou chvíli se teď nebude závodit, takže já nasedám na kolo a opět vyrážím na Tour de Watopia,“ vyzval Thomas fanoušky na twitteru, ať si s ním zazávodí přes tréninkovou aplikaci.

Italské Giro je odloženo. Tradiční cyklistický závod hledá kvůli koronaviru náhradní termín

Číst článek

Podobný nápad měla i stáj Mitchelton-Scott, která každý den pořádá podobné závody pro své mužské i ženské týmy. Otevřela je však i pro amatéry, kteří tak můžou změřit síly s vítězem předloňské Vuelty Simonem Yatesem nebo jeho dvojčetem Adamem.

Amatéři s profesionály samozřejmě nezávodí za stejných podmínek, takže Yates a spol. startují s handicapem. „Přihlásíte se a najednou tam jsou desítky lidí, kteří vás chtějí porazit a mít stejné watty jako vy. Sice do toho nemůžeme šlápnout úplně na sto procent, ale udržuje vás to ve formě, je to zábava a pořádně si zasoutěžíte,“ citoval Adama Yatese server BT Sport.

„Všichni jsme na stejné lodi. Musíme udržovat fyzičku a čekat, než se začne znovu jezdit. Když přijde pokyn, že je za týden závod, musíme být připravení,“ dodal Adam Yates.

Derby online

Cyklisté nejsou zdaleka jediní, kteří se ze silnic přesunuli do virtuálního prostoru. České fotbalové celky Sparta s Plzní v neděli uspořádaly místo odložené první ligy vzájemný zápas ve hře FIFA, ve které se utkaly jejich e-sportové týmy a Viktoria vyhrála 5:3 na zápasy.

Podobný nápad měli také ve Španělsku, kde odložené sevillské derby odehráli útočník Borja Iglesias z Betisu a spoluhráč českého brankáře Tomáše Vaclíka ze Sevilly obránce Sergio Reguilon. Iglesiasovu výhru 6:5 přes internet sledovalo přes 60 tisíc fanoušků.

O víkendu se také konala virtuální Velká cena Austrálie formule 1, která alespoň symbolicky nahradila kvůli koronaviru zrušený úvodní závod nové sezony F1. Zúčastnil se jí pilot Lando Norris z McLarenu, ale také fotbalový brankář Thibaut Courtois z Realu Madrid, jiný počítačový závod si zase vyzkoušel Max Verstappen z Red Bullu.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme