‚Záleží na vás, o kolik to bude delší.‘ Rozhlasová reportérka si vyzkoušela orientační běh

Přes 600 zájemců se v Milíčovském lese zúčastnilo veřejného tréninku a závodu v rámci Světového dne orientačního běhu. Mezi účastníky byla i rozhlasová reportérka Barbora Kovaříková, která si vyzkoušela jednu ze 12 různých výkonnostních kategorií.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Kovaříková (vlevo) při Světovém dni orientačního běhu

Barbora Kovaříková (vlevo) při Světovém dni orientačního běhu | Foto: Jan Picek | Zdroj: Svaz orientačních sportů

Stačilo se registrovat, vzít si popis tratě a pak už se jen vydat na start. Trať kategorie P14 pro příchozí obsahovala šest kontrol a byla dlouhá dva kilometry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Kovaříková si orientační běh vyzkoušela na vlastní kůži

„Dva kilometry vzdušnou čarou, takže ve skutečnosti to může být delší. A záleží na vás, o kolik to bude delší,“ vysvětlila mi při prezenci jedna z organizátorek Světového dne orientačního běhu.

O pár minut později už jsem startovala. Za doprovodu Jana Picka ze Svazu orientačních sportů jsem si srovnala mapu na sever a vydala se k první kontrole.

Našla ji? Zvládla celou trať? A za jak dlouho by dva kilometry vzdušnou čarou uběhli reprezentanti v orientačním běhu? Poslechněte si reportáž přímo z pražského Milíčovského lesa.

Rozhlasová reportérka "lovila" nejen kontroly, ale i respondenty | Foto: Jan Picek

Barbora Dvořáková, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme