Osmnáctiletý kanoista Lhota skončil na mistrovství Evropy šestý. Odmění se cheeseburgrem

Kanoista Matyáš Lhota obsadil šesté místo na mistrovství Evropy ve slovinském Tacenu. Osmnáctiletý český reprezentant se do finále dostal jako jediný z Čechů. Vítězství obhájil Slovák Alexander Slafkovský.

Tento článek je více než rok starý.

Tacen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matyáš Lhota

Matyáš Lhota | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Kdyby mi tohle někdo řekl před závodem, tak bych se hodně zasmál. Vůbec na mě nebyl žádný tlak. Byl jsem hodně rád, když jsem postoupil z kvalifikace, s tím jsem nepočítal. Už to pro mě byl úspěch. Finálová jízda nevyšla úplně podle plánu, ale šesté místo je úplně super," řekl Lhota pro Radiožurnál.

Vítěz Slafkovský zajel čistou jízdu jako jediný ze závodníků a dostal se pod 90 sekund s časem 88.92. Na druhého Švýcara Thomase Koechlina měl náskok 2,71 setin sekundy. Třetí místo obsadil Michal Martikan.

Osmnáctiletý Matyáš Lhota postoupil do finále jako jediný z českých závodníků ze šesté příčky, a to i přes dotyk branky. Lhota je juniorským mistrem Evropy a byl stříbrný na světovém šampionátu. Ve finálové jízdě v Tacenu měl opět penalizaci dvou vtřein a dojel do cíle v čase 97,75.

Po semifinále si musel nechat spravit prasklé pádlo, ale to na chyby ve finále vliv nemělo. „Šťouch by nic neřešil. Nejelo se mi moc dobře, dole jsem se pak málem i převrátil," doplnil s tím, že nabral nové zkušenosti, což by mu mohlo pomoct v dalších závodech. A čím se nejmladší český závodník odmění? Má rád cheeseburgery. „Rekord je jedenáct cheeseburgerů," dodal.

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Tacenu (Slovinsko):
Muži:
C1: 1. Slafkovský (SR) 88,92 (0), 2. Koechlin (Švýc.) -2,71 (2), 3. Savšek (Slovin.) -3,94 (0), ...6. Lhota -8,83 (2), v semifinále 15. Gebas, 18. M. Jáně (všichni ČR).
Ženy:
K1: 1. Kuhnleová (Rak.) 95,37 (2), 2. Hornová (It.) -1,01 (0), 3. Lafontová (Fr.) -1,57 (2), ...v semifinále 14. Kudějová, 18. A. Hilgertová (obě ČR).

niš, jbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme