‚Po osmi měsících se já i koně dostáváme do rytmu.‘ Jezdkyně Kellnerová se vrátila na české kolbiště

Po skoro čtyřech letech mají fanoušci šanci vidět na venkovním českém kolbišti Annu Kellnerovou. Jediná domácí jezdkyně, která je součástí elitního parkurového seriálu Global Champions, vstoupila do sezony po koronavirové pauze v pražské Velké Chuchli. A přestože z toho nebylo umístění na stupních vítězů, opouštěla závodní plochu s úsměvem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Kellnerová.

Anna Kellnerová. | Zdroj: Facebooková stránka Prague Lions

V sedle zkušeného Classica opouštěla Anna Kellnerová kolbiště úplně jako poslední, a přestože sehraný pár nechyboval, pomalejší čas ho odsunul na 10. místo. S Colandem byla v té samé soutěži devátá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jezdkyně Anna Kellnerová se po zranění vrátila na české kolbiště

„Bylo krásné vrátit se opět na české kolbiště, ukázat se zde s koňmi a zazávodit si. Moc se mi tu líbilo,“ říká pro Radiožurnál třiadvacetiletá česká jezdkyně, která měla loni v květnu těžký pád a kvůli zlomenině stehenní kosti to trvalo měsíce, než se vrátila zpátky do sedla. I proto jí teď vyhovuje pomalejší rozjezd sezony v domácím prostředí na nižších překážkách.

„Osm měsíců jsem byla mimo hlavní sport, čímž byli mimo i koně, tudíž i oni se teď dostávají do sportovního rytmu. Tedy, i kdybych třeba měla aktuálně jet na mezinárodní závody, tak bych nezvolila vyšší úroveň výšky a techniky než jsou zde. Pro mě i pro koně jsou zdejší podmínky naprosto skvělé. Máme možnost se rozeskákat a postupně se více osvalit a připravit na větší závody. Teď nám to ale takto vyhovuje,“ popisuje Kellnerová.

Boj s bolestí

V řádech týdnů ale již plánuje vyrazit na závody za hranice. Reálně to vypadá na Francii nebo Belgii. Stále se ale musí, 13 měsíců po zranění, vyrovnávat s bolestí.

Na Annu Kellnerovou spadla klisna. Jezdkyně kvůli zlomené noze zřejmě přijde o olympijskou kvalifikaci

Číst článek

„Přímo při závodech ne, v tom pomůže adrenalin, ale rozhodně to je tak, že každý den končím s bolestí. Je to ale bolest, která se dá tolerovat. Mám i postupy, jak si po té nohu a svaly na ní povolovat,“ doplňuje Anna Kellnerová při návratu na česká venkovní kolbiště.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme