Praha se těší na obří parkurovou akci, představit by se měli Kellnerová a Opatrný

Elitní týmový seriál v parkuru Global Champions League vyvrcholí poprvé v historii jedinou finálovou akcí, která se uskuteční v Praze. Od 13. do 16. prosince by se jí měli zúčastnit také Anna Kellnerová a Aleš Opatrný, kteří závodí za tým Prague Lions.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkurový jezdci při tiskové konferenci v Praze (zleva Gerco Schröder, Niels Bruynseels, Anna Kellnerová, Aleš Opatrný, Holger Wulschner)

Parkurový jezdci při tiskové konferenci v Praze (zleva Gerco Schröder, Niels Bruynseels, Anna Kellnerová, Aleš Opatrný, Holger Wulschner) | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Dvaadvacetiletá Kellnerová bude nejmladší členkou týmu. Přesto se letos postarala o největší úspěch Prague Lions, když na začátku dubna v Miami s Nizozemcem Gerkem Schröderem ovládli jeden ze závodů Global Champions League a zařídili pro svůj tým velkou porci bodů pro postup na závěrečnou akci v Praze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Anna Kellnerová a Aleš Opatrný

„Pro mě osobně je to splněný sen, o kterém jsem netušila, že se mi někdy splní. Bylo to náhlé a nečekané,“ popisuje Kellnerová pocity ze svého úspěchu pro Radiožurnál.

Finálová akce v O2 areně bude pro českého fanouška výjimečná také svým zázemím. V okolí libeňské haly vyrostou v následujících dnech stáje a vše, co zhruba 200 koní potřebuje k ideálnímu výkonu.

„Už jsem toho objel hodně. Tohle jsou závody na té nejvyšší úrovni. Něco jako play-off ale ještě v jezdeckém sportu nebylo. Co se týče samotné přípravy haly, stájí a všeho, to už člověk zažil na jiných závodech, například v Dortmundu či v Paříži. Bude to vypadat podobně, takže si to dovedu představit,“ líčí dojmy Opatrný.

O této akci se hovoří jako o koňské formuli 1. Ze sportovního hlediska se v Praze sejde konkurence na úrovni mistrovství světa nebo olympiády.

„Doufám, že nás přijde podpořit hodně diváků. Hlavně ve čtvrtek, protože to je první kvalifikace. Může se stát, že nám nevyjde a v pátek nebudeme moci startovat,“ dodává Opatrný.

Ve čtvrtek závod opustí čtyři nejhorší týmy, pro které vrchol sezony skončí. Prague Lions ale má ambice postoupit minimálně mezi nejlepší dvanáctku, která se v O2 areně představí i následující den.

„Mít tu možnost závodit na takové úrovni, s takovými jezdci a koňmi, před českým publikem je splněný sen každého jezdce,“ říká Kellnerová.

Ta ale zatím nemá jistotu, že si závod vychutná přímo z kolbiště. Nominovanou čtveřici závodníků totiž manažerka týmu Jessica Kürtenová určí až ve středu večer.

Jakub Marek, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme