Domácí Prague Lions i s Češkou Annou Kellnerovou vypadli na parkuru v Praze už ve čtvrtfinále

Domácí tým Prague Lions vypadl hned ve čtvrtfinále Global Champions Prague PlayOffs. V prvním kole elitní parkurové soutěže v O2 areně oplatil na nezdar nejzkušenějšího člena Švéd Pedera Fredricsona. Česká jezdkyně Anna Kellnerová na koni Silverstone G zajela se čtyřmi trestnými body za jednu chybu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Kellnerová.

Anna Kellnerová. | Zdroj: Facebooková stránka Prague Lions

Dvaadvacetiletá Kellnerová jela jako druhá členka týmu a ze třinácti překážek zaváhala jen na té s motivem Karlova mostu, jejíž břevno shodil Silvestone G předníma nohama. Zbytek parkuru ale zvládla čistě. Před ní měl čtyři trestné body Belgičan Niels Bruynseels, který chyboval na závěrečném dvojskoku s motivem Slovanské epopeje.

Na potlesk během parkuru zapomeňte. Koně na pražském podniku Global Champions League by mohl vylekat

Číst článek

Na závěr za Lvy nastoupil stříbrný olympijský medailista z Ria Fredricson, jemuž kůň Hansson WL odmítl poslušnost před překážkou v barvách české vlajky. Kellnerová i ve čtvrtek nezávodící Aleš Opatrný to se zděšením sledovali ze zákulisí.

Švédský jezdec za tuto chybu obdržel čtyřbodovou penalizaci a další trestné body mu naskakovaly za překročení času. Celkem jich nakonec bylo devět.

Sedmnáct trestných bodů znamenalo průběžné šesté místo, ale na startu byly ještě čtyři lépe postavené týmy z dlouhodobé soutěže. Domácí tým potřeboval porazit alespoň dva z nich, ale skončil na nepostupové deváté příčce. O týmovou trofej se bude v Praze v pátek a v neděli bojovat bez českých zástupců.

Nejlepším týmem ve čtvrtfinále byli Paris Panthers, jejichž tři jezdci nasbírali dohromady pouze čtyři trestné body.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme