Pátá etapa byla hodně rychlá. Odjela silná skupina s velmi dobrými závodníky, říká Kreuziger

Čeští cyklisté byli opět vidět v páté etapě Tour de France. Žádný z nich ale nebyl v čele při dojezdu. Na cílový kopec se až ve čtvrté desítce pořadí dostali Ondřej Cink a hned za ním Roman Kreuziger. Nejzkušenější český jezdec na Tour poté mluvil s reportérem Radiožurnálu Tomášem Kohoutem.

La Planche des Belles Filles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Zdroj: Reuters

Máte za sebou první dojezd na kopec letošní Tour de France. Ve vedru to muselo stát hodně sil, takže jaká byla etapa?
Byla hodně rychlá, což bylo asi vidět, protože odjela silná skupina s velmi dobrými závodníky. BMC to vzalo pod kontrolu. Byl jsem tam asi do čtvrtého kilometru před cílem a pak to tempo bylo na mě moc vysoké, takže jsem tam nemohl být, což mě samozřejmě mrzí. Hodně lidí to přepísklo a pak jsem je dojížděl, i když to není útěcha. Radši bych byl někde výš, ale dneska to šlo tak, jak to šlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Kreuziger k páté etapě Tour de France

V úvodních částech se jelo snad i 48 kilometrů v hodině. Čekali jste, že by to mohl být až takový fofr?
Bylo to hodně rychlé tím, že byl silný únik. Nechat jim prostor, tak by bylo hodně složité to sjet.

Myslíte si, že může tato etapa hodně naznačit to, kdo měl jaké nohy, pro další průběh a celkové ambice na Tour?
Trochu to asi naznačila první etapa. Určitě něco naznačila, ale ne definitivně, protože třeba nedělní etapa se třemi kopci bude úplně něco jiného. 

Tomáš Kohout, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme