To ani nejde popsat, je to fakt mazec, popisuje atmosféru na mistrovství světa šipkařů Čech Gawlas

Prvního mistra světa v roce 2023 nabídne šampionát šipkařů v Londýně. Už v úterý se dozvíme jméno vítěze nejprestižnějšího turnaje organizace PDC ve slavné hale Alexandra Palace. Přestože se jím nestane Čech, jubilejní 30. ročník mistrovství světa se i tak významně zapsal do české šipkařské historie.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Gawlas

Adam Gawlas | Zdroj: Reuters

Poprvé v historii totiž právě na 30. světovém šampionátu šipkařské organizace PDC startovali dva Češi. Debutant Adam Gawlas na něm pro Česko vybojoval historicky první výhru. Postoupit se pak konečně povedlo i Karlu Sedláčkovi – na třetí pokus.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotili probíhající mistrovství světa v šipkách Karel Sedláček a Adam Gawlas

„Přejeme si to navzájem a můžeme se potkat až ve finále, takže si to budeme přát až do té doby,“ říkal pobaveně Gawlas.

Premiérově tak byli také dva čeští šipkaři i ve 2. kole světového šampionátu a házeli o setrvání v pavouku ve stejném programu. To už ale byla pro oba konečná.

„I když jsem si jednu šipku na vítězství na střed vybojoval a tu jsem minul, tak mě to samozřejmě strašně mrzí, ale dokázal jsem si, že jsem schopný šipky na téhle úrovni produkovat,“ vysvětloval Karel „Zlej Kája“ Sedláček.

„Je to absolutní vrchol sezony a je velký svátek se do Ally Pally dostat. Je to turnaj za odměnu, za celoroční dřinu a už jen být součástí tady toho krásného vánočního maratonu je prostě nádherná záležitost.“

Nepopsatelná atmosféra

Od roku 2008 se jedná o první titul mistra světa napříč sporty, který se koná v londýnské slavné hale Alexandra Palace, kde panuje jedinečná atmosféra.

„To ani nejde popsat, je to fakt mazec. Hrát na takových pódiích je super a určitě bych si tam chtěl ještě zahrát,“ dodal dvacetiletý Gawlas – jediný český profesionální šipkař, kterému se podařilo i díky výsledku na MS udržet kartu PDC i na další dva roky.

Také on bude už v úterý sledovat, jestli se první mistrem světa v roce 2023 stane Michael van Gerwen, Gabriel Clemmens, Michael Smith nebo Dimitri van den Bergh.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme