Peloton Tour vjede do Alp. Po prvním horském testu přijde královská etapa

Co cyklista na Tour de France - to jiný úkol. Od těch, kteří měli bojovat o vítězství v rovinatých etapách, se chce o víkendu jen to, aby přežili. Šanci totiž s příjezdem do Alp dostanou vrchaři.

Dole/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peloton cyklistů (ilustrační fotografie)

Peloton cyklistů (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

„Bude mi to vyhovovat víc, pokud budu mít nějaké síly a energii. Doufám, že jo. Na rovinách se občas docela trápím, takže už se těším, až budeme v kopcích," těší se pro Radiožurnál na náročné horské etapy Ondřej Cink.

Jeho tým Bahrain Merida ho na Tour de France nominoval hned v první sezoně mezi silničními cyklisty. Teď ho čekají zatím nejtěžší etapy a slibný vrchař se chystá i do úniku.

„Očekával bych tak skupinu 40 lidí," přemýšlí Roman Kreuziger, zatím nejlepší Čech v celkovém pořadí, jak by mohla sobotní etapa vypadat. „Je to jedna z etap, kterou jsme si projížděli. Je náročná, ale ne až tak, aby se to roztrhalo po jednom," předpovídá kapitán týmu Orica dnešní etapu do střediska Station des Rousses.

„Uvidíme, jaké pak v nedělní etapě bude počasí, protože hlásí déšť, takže to může být nebezpečné ve sjezdech. Něco jiného to bylo na Dauphiné, když se jel jen Mont du Chat. To by jen jeden kopec. Teď se pojedou tři těžké," varuje Kreuziger.

Roman Kreuziger nepředbíhá, když mluví o neděli. Dnešek je totiž jen testem před ještě náročnějším druhým víkendovým dnem a královskou etapou.

„Dnes pojedeme 25 kiláků před cílem do solidního stoupání, to by mohlo pořadím trochu zamíchat. Ale větší překážka nás čeká v neděli. Skutečně těžké kopce a musíme pokořit i Mont du Chat než sjedeme do cíle," připravuje se Chris Froome, držitel žlutého trikotu.

Tomáš Kohout, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme