Schweiner s Perušičem vstoupili vítězně do finále Světového okruhu, zvládli úvodní dva zápasy

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner mají za sebou vydařený vstup do finále Světového okruhu. Český pár dnes v Cagliari nejdříve porazil Nizozemce Christiaana Varenhorsta a Stevena van de Veldeho 2:1 na sety a večer si ve skupině A poradil 2:0 s Američany Taylorem Crabbem a Jakem Gibbem, který se loučí s kariérou.

Tento článek je více než rok starý.

Cagliari (Aktualizováno: 22:01 6. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner | Foto: Václav Kohelka

Perušič a Schweiner odvrátili v prvním setu s Nizozemci dva setboly a sadu získali 27:25. Ve druhém už vedli o sedm bodů (13:6), ale o náskok přišli. V koncovce nevyužili tři mečboly a po prohře 27:29 museli do tie-breaku.

Nausch Sluková si dá od beachvolejbalu pauzu, chce založit rodinu. Láká ji návrat na olympiádě v Paříži

Číst článek

Ten rozjel skvěle na podání Schweiner, Češi vedli 7:1 a náskok už tentokrát nepromarnili. Perušič utkání ukončil přímým bodem z podání - 15:10.

Americkou dvojici přehráli už pod umělým osvětlením jasně. Dominovali výbornou obranou a důraznějším útokem. V první setu vedli 7:2 a soupeře deklasovali rozdílem devíti bodů 21:12. Ve druhém sice přišli o náskok 9:5, ale od stavu 12:12 měli znovu navrch a vyhráli 21:16.

Na další utkání si Perušič a Schweiner počkají až do čtvrtečního večera, kdy se od 22.30 střetnou se čtvrtým párem z olympiády v Tokiu Lotyši Martinsem Plavinšem a Edgarsem Točsem. Poslední zápas ve skupině s domácí dvojicí Paolo Nicolai, Daniele Lupo je čeká v pátek od 18.00.

Vítězové dvou pětičlenných skupin projdou do semifinále a páry na druhých a třetích místech si zahrají čtvrtfinále.

Finále Světového okruhu v plážovém volejbalu v Cagliari (Itálie):

Muži - skupina A:
Perušič, Schweiner (5-ČR) - Varenhorst, Van de Velde (8-Niz.) 2:1 (25, -27, 10), Perušič, Schweiner - Crabb, Gibb (4-USA) 2:0 (12, 16).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme