Loni skončil na Tour po diskvalifikaci ve čtvrté etapě, letos chce Sagan závod dokončit v zeleném trikotu

Slovenský cyklista Peter Sagan může letos slavit výhru v bodovacím závodě pošesté a tím by vyrovnal Erika Zabela. Tedy v případě, že se nebude opakovat scénář z minulého ročníku, kdy Sagana ze Staré dámy diskvalifikovali po kolizi ve spurtu s Markem Cavendishem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejdřív padouch a po omluvě Cavendishovi, kterého před cílem čtvrté etapy srazil, nakonec i chudák, kterého vyloučili z Tour. V jistě nejkontroverznějším momentu minulého ročníku hrál hlavní roli právě závodník ze Slovenska.

Přehrát

00:00 / 00:00

Peter Sagan bude chtít na letošní Tour de France znovu útočit na zelený dres pro vítěze bodovací soutěže

„Respektuji rozhodnutí komisařů, že mě vyloučili ze závodu. Jinou možnost na výběr stejně nemám, ale nerespektuji to, že rozhodnutí učinili na základě rychlého zhlédnutí. Nevím, jestli analyzovali celý ten sprint. Jediné, co mě opravdu mrzí je, že Mark spadl dost zle a přeju mu, aby se rychle uzdravil,“ říkal loni po vyloučení ze závodu Peter Sagan.

Současnou sezonu hodnotí slovenský cyklista víc než stručně. „Jak hodnotím sezonu? Velmi dobře,“ popisuje s úsměvem Sagan. Na startu Tour de France bude jedním z velkých favoritů na zelený dres.

„Minulý rok jsem byl největší favorit a skončil jsem doma,“ pousmál se Sagan, který má očividně v hlavě stále zážitky z loňska. Ale s dobrou formou vyhlíží ročník číslo 105 na francouzských silnicích.

Úniky na Tour de France by mohly být kratší, týmy mají nově méně členů

Číst článek

„Nepotřebuji si toho moc dokazovat, budu se snažit co nejvíc, abych získal další zelený dres. Nebude to jednoduché, každým rokem přibude další konkurence. Každý rok je úplně jiný,“ vysvětluje Sagan.

Čeští závodníci letos v pelotonu nejsou. Závod začíná se zpožděním kvůli kolizi se světovým fotbalovým šampionátem, první etapa se pojede na západě Francie, má 200 kilometrů a je rovinatá.

Tahle, jak říkají cyklisti placka, se bude hodit rozhodně Saganovi, který může sbírat první body k zisku zeleného dresu.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme