Sagana ani Kreuzigera fanoušci v Česku neuvidí. Cyklistické hvězdy společný šampionát vynechají

Společné mistrovství Česka a Slovenska v silniční cyklistice, které od čtvrtka hostí Mladá Boleslav, bohužel největší hvězdy obou národů neuvidí. Slovenský závodník Peter Sagan účast podle slovenských médií odřekl kvůli týmovému nařízení. Stejně se rozhodl i český jezdec Roman Kreuziger, který byl nominován na Tour de France.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger a Peter Sagan

Roman Kreuziger a Peter Sagan | Zdroj: Profimedia

Sagan podle webu sportky.sk respektuje nařízení svého zaměstnavatele týmu Bora-Hansgrohe a na doporučení lékařů společný národní šampionát v Česku raději vynechá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se Roman Kreuziger připravuje na letošní Tour de France

Z českých jezdců bude na startu určitě chybět Kreuziger, kterého stáj NTT Pro Cycling nominovala do výběru pro nadcházející Tour de France.

Tým chce do té doby u svých jezdců minimalizovat kontakt s větším množstvím lidí, aby se předešlo možnosti nákazy koronavirem.

„Po konzultaci s trenéry a sportovními řediteli jsme se rozhodli, že budu až do odjezdu na Tour trénovat na Gardě. V týmu máme teď hodně přísná pravidla, minimalizujeme cestování i kontakt s lidmi, abychom neriskovali nákazu koronavirem. Oproti původnímu plánu se teda bohužel neukážu na mistrácích v Mladé Boleslavi. Mrzí mě to, těšil jsem se. Ale věřím, že mě fanoušci pochopí,“ sdělil Kreuziger ve svém prohlášení novinářům.

Nejslavnější cyklistický závod světa Tour de France letos začíná v Nice 29. srpna.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme