Peter Sagan vyhrál pátou etapu Tour de France, ve žlutém dresu zůstává Greg van Avermaet

Slovenský cyklista vyhrál v závěrečném spurtu před Italem Sonnym Colbrellim a udržel zelený trikot pro vedoucího muže bodovací soutěže. Ve žlutém dresu i nadále zůstává Greg van Avermaet ze stáje BMC a za ním je stále jeho týmový kolega Tejay van Garderen se ztrátou dvou sekund.

Tento článek je více než rok starý.

Quimper / Francie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmadvacetiletý Sagan se prosadil v závěru náročné etapy z Lorientu do Quimperu, kde na 204,5 km čekala na cyklisty řada kratších, ale prudkých stoupání.

‚Věřím, že bolest bude ustupovat.‘ Lawson Craddock odjel už čtyři etapy Tour se zlomenou lopatkou

Číst článek

V závěru toho posledního se Sagan vyvezl za Van Avermaetem a po kratším souboji s Italem Sonnym Colbrellim oslavil jubilejní desáté vítězství na Tour. Zároveň si tím trojnásobný mistr světa pojistil vedení v bodovací soutěži o zelený trikot.

Třetí dojel Belgičan Philippe Gilbert, jeho krajan Van Avermaet byl sedmý. V průběžném hodnocení má úřadující olympijský šampion náskok dvou sekund nad americkým kolegou z týmu BMC Tejayem van Garderenem. Na třetí místo se posunul díky bonusovým sekundám Gilbert.

Ve čtvrtek může dojít k prvnímu střetu adeptů na celkové vítězství. V závěru 181 km dlouhé šesté etapy z Brestu do Mur-de-Bretagne Guerlédan čeká dvoukilometrové stoupání s průměrným sklonem 6,9 procenta.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 5. etapa (Lorient - Quimper, 204,5 km):
1. Sagan (SR/Bora-hansgrohe) 4:48:06, 2. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida), 3. Gilbert (Belg./Quick-Step), 4. Valverde (Šp./Movistar), 5. Alaphilippe (Fr./Quick-Step), 6. Martin (Ir./SAE Team Emirates), 7. Van Avermaet (Belg./BMC), 8. Andersen (Dán./Sunweb), 9. Pasqualon (It./Wanty), 10. Nibali (It./Bahrajn-Merida) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí: 1. Van Avermaet (Belg./BMC) 18:22:00, 2. Van Garderen (USA/BMC) -2, 3. Gilbert -3, 4. Thomas (Brit./Sky) -5, 5. Alaphilippe -6, 6. Jungels (Luc./Quick-Step) -9, 7. Dumoulin (Niz./Sunweb), 8. Andersen oba -13, 9. Urán (Kol./EF-Drapac Cannondale) -37, 10. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -52.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme