Peter Sagan vyhrál poprvé v kariéře klasiku Paříž-Roubaix, Zdeněk Štybar dojel devátý

Peter Sagan vyhrál poprvé ve své kariéře cyklistickou klasiku Paříž-Roubaix. Mistr světa ovládl závod při závěrečném spurtu na velodromu v Roubaix. Za ním dojel Švýcar Sylvain Diller, který jel se Saganem v úniku poslední desítky kilometrů. Zdeněk Štybar skončil devátý.

Roubaix / Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Sagan v cíli závodu Paříž-Roubaix

Peter Sagan v cíli závodu Paříž-Roubaix | Zdroj: ČTK

Sagan udělal důležitý krok k vítězství zhruba 54 kilometrů před koncem, kdy se odpoutal od skupiny a dojel uprchlíky před sebou. Ti mu následně pomáhali s tempem.

Ze Saganovy skupiny odpadl asi 30 kilometrů před cílem na velodromu Belgičan Jelle Wallays a o vítězi se tak rozhodovalo mezi slovenským cyklistou a Silvanem Dillierem ze Švýcarska.

Při příjezdu na velodrom se Sagan držel v závěsu za svým švýcarským soupeřem a v samém závěru ho vcelku lehce přespurtoval.

Slovenský jezdec slaví své vůbec první vítězství na klasice Paříž-Roubaix a převzal cenu pro vítěze v podobě dlažební kostky. Jízda po nich je totiž typickým prvkem toho závodu.

„Nádhera! Jsem tak hrozně unavený, ale zároveň taky šťastný. Letos jsem poprvé neměl žádný technický problém ani pád,“ řekl okamžitě po závodu Sagan.

Zdeněk Štybar byl při závodu vidět. Nejdříve musel kvůli defektu měnit zadní kolo na svém stroji. Ale už po sedmi kilometrech se vrátil do hlavního pelotonu.

Zhruba 75 kilometrů před cílem pak šel do samostatného úniku, který mu ale nevyšel a po 15 kilometrech ho ostatní jezdci sjeli.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme