Chci přinést čerstvý vítr, trošku budou létat třísky, plánuje nový šéf badmintonového svazu Koukal

Dlouhé roky sám hrál, ale teď si může začít zvykat na oslovení „předsedo“. Bývalý reprezentant a vlajkonoš olympijské výpravy z Londýna Petr Koukal se stal před pár dny šéfem badmintonového svazu. Jak úspěšný bude v nové roli, ukáže až čas, ale své plány a vize pochopitelně prezentuje již nyní.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý badmintonista a nový předseda Českého badmintonového svazu Petr Koukal (vlevo)

Bývalý badmintonista a nový předseda Českého badmintonového svazu Petr Koukal (vlevo) | Foto: Anna Vavríková | Zdroj: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

„Chtěl bych nabídnout čerstvý vítr. Bude se trošku kácet v lese a budou létat třísky, ale myslím, že je to potřeba,“ říká nový předseda Českého badmintonového svazu Petr Koukal.

Je potřeba vystoupit z komfortní zóny, říká Koukal o kandidatuře do čela badmintonového svazu

Číst článek

Zrovna vítr by mohl být skutečným nepřítelem badmintonisty a jeho pětigramového míčku, ale Koukal chce spíš rozfoukat a nechat odvát některé staré zvyky. A naopak na pevných základech začít budovat něco nového jako například takto: „Našemu badmintonovému prostředí jednoznačně chybí centralizovaná příprava, aby se všichni nejlepší hráči připravovali společně. Nikdy to u nás nebylo a jsme jedna z posledních zemí, kde to takto nefunguje.“

Zároveň chce Koukal oslovit trenéry ze zahraničí, protože těch skutečně kvalitních je prý v této zemi málo. Samozřejmě to nebude zadarmo a navíc badmintonový svaz nemá peněz zrovna na rozdávání. Jeho nový předseda ale má zkušenosti s oslovováním sponzorů a ví, že sehnat finanční prostředky není nemožné.

Potřeba sehnat finance

„Na to všechno bude potřeba spousta peněz. Myslím, že je potřeba výrazně zvednout marketing našeho sportu. Mně se to částečně povedlo v mém malém příběhu z malé haly v Hořovicích až na tři olympiády a i na živobytí okolo, které mi dovolilo dál jezdit na turnaje. Říkám si, že když se to povedlo mně, tak by se mi to pomohlo povést i se svazem, protože ten má co nabídnout,“ věří Petr Koukal, který byl v minulosti, ještě jako aktivní sportovec, často kritický k práci badmintonového svazu. A i když teď už nedrží raketu v ruce tak často jako dřív, nechce jen tak přihlížet.

„Je to souběh motivací, které nechci nechat ležet. Nejen v badmintonu, ale v celé společnosti je spousta lidí, kteří si neustále jen stěžují. Ovšem když mají přiložit ruku k dílu, tak jich moc není. Nechtěl jsem být jedním z nich, tak jsem vystoupil ze své komfortní zóny a teď musím snášet tu druhou stranu. Začalo to celkem rychle, jsem zvolený od soboty a už to jede,“ dodává Petr Koukal, bývalý úspěšný badmintonista, a nový ambiciózní předseda badmintonového svazu.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme