'Ping-pongový princ' přišel o mistrovství světa. Čínský trenér jde kvůli dluhům z hazardu k soudu

Čínská výprava na mistrovství světa ve stolním tenise přišla o trenéra. Dvojnásobný olympijský vítěz Kchung Ling-chuej, který na současném šampionátu v Německu vedl ženskou reprezentaci, totiž dluží miliony a čeká ho soud.

Tento článek je více než rok starý.

Düsseldorf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kchung Ling-chuej

Kchung Ling-chuej | Zdroj: Reuters

Za pádem proslulého stolního tenisty je hazard. Kchung Ling-chuej si totiž podle obžaloby v únoru 2015 půjčil v jednom ze singapurských luxusních hotelů v přepočtu téměř sedmnáct a čtvrt milionu korun, z toho však splatil jen něco přes polovinu a zbytek dále dluží. Uvádí to zpráva hongkongského soudu, před kterým má tento olympijský vítěz z Atlanty a Sydney, tedy z let 1996 a 2000 stanout.

Kchung Ling-chuej se sice hájí, že peníze potřeboval pro rodinu a přátele, se kterými byl v Singapuru na dovolené, podle vyšetřovatelů je ale prohrál v kasinu.

Jeho místo u ženské reprezentace nezachránila ani jeho pověst ping-pongové legendy. Čínská vládní agentura pro sport uvedla, že pravidlo nulové tolerance vůči všem, kteří se zpronevěří etickým normám i zákonům, platí i pro Kchunga, který je v Číně díky úspěchům, kterých dosáhl, přezdíván "ping-pongový princ".

Ve vedení národní federace ho suspendovalo, přišel o místo hlavního trenéra národní ženské reprezentace. Místo sledování šampionátu v německém Düsseldorfu tak stane před soudem, což potvrdila i čínská státní agentura Sin-chua. Ta dokonce uvádí, že Kchung dostal příkaz se vrátit do Číny, aby „pomohl při vyšetřování."

Kchung Ling-chuej měl problémy se zákonem už v minulosti. Kvůli tomu také musel předčasně ukončit svou úspěšnou kariéru jako hráč. V roce 2006 při jízdě v opilosti boural s vozem Porsche. Tehdy sice unikl patnáctidennímu automatickému trestu, který za tento čin hrozí, právě díky své popularitě. Aktuální skandál ale neustál.

Robert Mikoláš, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme