V kanoistice neuspěl, vrátil se k osvědčenému taekwondu. Tonžan Taufatofua pojede do Tokia

Dvojnásobný vlajkonoš tonžské výpravy Pita Taufatofua se kvalifikoval na své třetí olympijské hry. Pětatřicetiletému sportovci se nepodařilo dostat do Tokia v rychlostní kanoistice, o což se původně pokoušel, takže se v japonské metropoli stejně jako před čtyřmi lety v Riu de Janeiro představí v taekwondu.

Gold Coast (Austrálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pita Taufatofua na zahájení v Riu

Pita Taufatofua na zahájení v Riu | Zdroj: Reuters

Taufatofua se stal v Riu jednou z hvězd zahajovacího ceremoniálu, na němž hrdě nesl vlajku Tongy do půl těla nahý s naolejovaným trupem a pouze s tradiční rohoží taʻovala kolem pasu. Efektní nástup zopakoval i na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018, kde závodil v běhu na lyžích.

Nejen Ledecká nebo Fourcade. V Pchjongčchangu byli i sportovci, pro které je zlatou medailí samotná účast

Číst článek

Loni v létě vyhlásil Taufatofua cíl kvalifikovat se jako první sportovec v moderní éře na třetí olympijské hry v třetím různém odvětví. V srpnu se rodák z australského Brisbane představil na mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Szegedu, kde budil pozornost především snahou vůbec se udržet ve vratké lodi.

Jeho úsilí vzalo definitivně za své začátkem února, když na kajaku neuspěl v oceánské kvalifikaci. Taufatofua se tedy vrátil k osvědčenému taekwondu a na turnaji v Gold Coast si vítězstvím nad Stevenem Tommym z ostrovního státu Papua Nová Guinea zajistil účast v Tokiu.

„Vypadá to, že budeme potřebovat více kokosového oleje – Tonga jede do Tokia,“ napsal na instagram s narážkou na svůj efektní nástup.

V japonské metropoli se pokusí Taufatofua získat vítězství, na které v Riu nedosáhl. Před dvěma lety v Koreji populární „exot“ v běhu na 15 km volnou technikou trpěl, ale nechal za sebou dva soupeře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme