Seemanová překonala národní rekord, čas na stovce volně v krátkém bazénu vylepšila o 52 setin

Barbora Seemanová zaplavala v posledním semifinále mezinárodní soutěže ISL český rekord v krátkém bazénu na 100 metrů volný způsob. Vlastní maximum ze začátku listopadu zlepšila v Eindhovenu o 52 setin na 51,71 sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

Eindhoven Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů

Barbora Seemanová. | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Česká hvězda v závodě dohmátla druhá o pouhou setinu za Američankou Erikou Brownovou. Poté ještě vyhrála za 1:54,17 dvoustovku, na níž v minulém týdnu vytvořila český rekord 1:53,23 a na začátku listopadu v Kazani se stala vicemistryní Evropy. V sobotu navíc byla druhá na čtyřstovce za 4:03,76 (český rekord 4:02,09 ze září).

Na stovce Seemanová dosud vedla historické české tabulky časem 52,23, se kterým 5. listopadu v Kazani skončila na ME v Kazani čtvrtá.

V závěrečném semifinále Inernational Swimming League už neměl její tým Iron šanci na postup mezi čtveřici účastníků finálového klání. V něm se 3. a 4. prosince naopak představí Simona Kubová jako členka sestavy Energy Standard.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme