Plavkyně Seemanová po čtyřech dnech opět zlepšila český rekord na 400 metrů kraula

Plavkyně Barbora Seemanová po čtyřech dnech opět překonala český rekord na trati 400 m volný způsob. Na mistrovství republiky v Českých Budějovicích ve čtvrtek opanovala rozplavby časem 4:11,10 minuty. Ze svého výkonu na nedělním mítinku Mare Nostrum v Barceloně ubrala rovné dvě sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice (Aktualizováno: 22:00 20. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Zdroj: Reuters

S trenérkou Petrou Škábovou přitom plánovaly, že by měla plavat na úrovni barcelonského času. „Opravdu jsem netušila, že se dostanu takhle hluboko pod třináct a že si ten český rekord vylepším o dvě sekundy. Takže jsem neskutečně ráda,“ uvedla Seemanová v nahrávce pro média.

Plavkyně Seemanová má český rekord na 400 metrů volný způsob, překonala pět let starý čas Závadové

Číst článek

Cení si toho, že rekord zaplavala dopoledne. „S trenérkou jsme chtěly zkusit koncentraci směřovat na ráno, jelikož na světových soutěžích se musí plavat rychle ráno, abychom se vůbec do finále dostaly,“ poznamenala nejlepší česká plavkyně loňského roku.

Na kraulařské čtyřstovce neměla závodnice pražského Motorletu konkurenci. Druhou Martinu Elhenickou, která startovala v jiné rozplavbě, předčila téměř o 13 sekund. V odpoledním finále, které Seemanová neplánovala plavat naplno, aby mohla udávat tempo Elhenické, vyhrála o více než osm sekund pomalejším časem (4:19,46). Elhenická byla o 27 setin zpět druhá.

V úvodním dnu šampionátu triumfovala devatenáctiletá olympionička Seemanová, která se specializuje na kratší tratě, také na kraulové padesátce. Ve finále vyhrála časem 25,44, druhá Anna Kolářová byla pomalejší o 23 setin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme