České plavkyně Seemanová a Apostalon na stovce do semifinále mistrovství světa nepostoupily

Rekordní série Barbory Seemanové na mistrovství světa skončila. Česká kraulařka, která doposud v Koreji překonala rekord při každém svém startu nebo k tomu alespoň jako členka štafety přispěla, na stovce časem 54,62 zaostala za svým rekordem i letošním maximem a z 19. místa neprošla do semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Kwangdžu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů

Série české plavkyně Barbory Seemanové na šampionátu skončila | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletá Seemanová byla v rozplavbě o 43 setin pomalejší než při loňském triumfu na mládežnické olympiádě, odkud má český rekord. Nezopakovala ani výkon z červnového mistrovství republiky, na kterém v semifinále časem 54,30 splnila olympijský limit na této distanci. Od postupu do semifinále ji v Koreji dělilo 37 setin.

Znakařka Kubová byla na 50 metrech desátá. Maďar Milák vzal Phelpsovi deset let starý rekord

Číst článek

„Ve vodě se mi jelo, jako kdybych za sebou ještě musela někoho táhnout, úplně to nebylo fajn. Je možné, že přišla únava, ale necítím, že by bylo tělo v háji. Stovka se nepovedla, čas sice není nejhorší, není to ale ani kousek za osobákem. Jsem trochu zklamaná, protože mám stovku ráda, takže jsem chtěla, aby se mi povedla,“ řekla Radiožurnálu po závodě.

Druhá česká účastnice kraulařské stovky Anika Apostalonová obsadila v rozplavbách 31. příčku časem 55,51. Tomáš Franta byl na 200 metrů znak sedmadvacátý za 2.00,52.

Velké zklamání zažila při rozplavbách favorizovaná americká prsařka Lilly Kingová, která sice měla na dvoustovce třetí nejlepší čas, ale byla diskvalifikována kvůli první špatné obrátce.

Dvaadvacetiletá Kingová chtěla po zlatu na stovce a stříbru ve smíšené polohové štafetě útočit na další medaili a rozhodnutí ji šokovalo. Americký svaz podal proti diskvalifikaci protest.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme