Úřadující mistryně Evropy Seemanová nebude kvůli zranění plavat na mistrovství světa

Nejlepší česká plavkyně Barbora Seemanová nebude startovat na červnovém mistrovství světa. Úřadující mistryně Evropy na 200 metrů volný způsob a šestá žena olympijských her účast vzdala kvůli zdravotním problémům, které jí znemožnily se na světový šampionát v Budapešti plnohodnotně připravit. Raději se zaměří na srpnové mistrovství Evropy v Římě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Seemanová kvůli zranění zad loni předčasně odjela z MS v krátkém bazénu v Abú Zabí. Toto zranění vyléčila, ale pak přetížila druhou část těla a problémy se jí vracely.

Skvělá Seemanová. Česká plavkyně ovládla volný způsob na 200 metrů a stala se mistryní Evropy

Číst článek

Teprve na začátku května odtrénovala dva týdny bez bolesti. „Takže jsme se rozhodli, že na mistrovství neodcestuji, protože nechci reprezentovat Českou republiku s tím, že bych si jela pro patnácté místo. I kdybych se náhodou dostala do finále, tak bych byla zklamaná, kdybych neútočila na osobní rekord,“ uvedla v tiskové zprávě.

Kvůli bolestem nabrala dvaadvacetiletá kraulařka manko v přípravě. „Nestihly jsme odtrénovat to, co je potřeba na úspěch ve finále. Společně s Bárou jsme se shodly, že vybereme na letošní ročník jeden vrchol a dáme přednost doléčení a bezbolestným tréninkům,“ doplnila její trenérka Petra Škábová.

Jedna z nejlepších evropských kraulařek současnosti je s neúčastí na MS smířená. „Nechci jezdit na závody s tím, že nejsem stoprocentně připravená. Takto se před sebou i plaveckým světem nechci prezentovat, takže si myslím, že jsem se rozhodla správně,“ dodala Seemanová.

Šampionát v maďarské metropoli je náhradou za plánované mistrovství světa ve Fukuoce, které se mělo konat v květnu, ale bylo odloženo na příští rok. Nový termín akce pro všechny plavecké sporty je od 18. června do 3. července s tím, že bazénové plavání je netradičně v první polovině MS. Je to kvůli tomu, aby závodníci měli delší volno před srpnovým ME.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme