Čejka dvakrát překonal na mistrovství světa český rekord na 50 metrů znak, v semifinále byl dvanáctý

Juniorský šampion z roku 2019 Jan Čejka na mistrovství světa v krátkém bazénu dvakrát během dne překonal český rekord na 50 metrů znak. Dopolední výkon z rozplavby, díky němuž vystřídal v čele českých historických tabulek Tomáše Frantu, vpodvečer v semifinále vylepšil o dalších devět setin na 23,40 sekundy. V semifinále to stačilo na dvanáctou příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Zabí (Aktualizováno: 16:58 18. 12. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Čejka

Jan Čejka | Foto: Beáta Mašková

Dvacetiletý Čejka postoupil do semifinále z dělené osmé příčky a ve druhém semifinále dohmátl jako čtvrtý. Osobní rekord si v Abú Zabí vylepšil celkem o 28 setin. Zejména v prvním semifinále byli ale výrazně rychlejší plavci. Od postupu do finále dělilo českého reprezentanta čtrnáct setin.

Kubová se dostala pod 57 vteřin a na znakařské stovce byla sedmá. Mistryní světa je Švédka Hanssonová

Číst článek

vězdou kraulařských tratí je zatím na tomto šampionátu Siobhan Bernadette Haugheyová z Hongkongu. Po zlatu a historickém maximu na dvoustovce tentokrát ovládla poloviční trať v rekordu šampionátu.

Jako jediná se dostala pod 51 sekund a překonala o šestnáct setin výkon Nizozemky Ranomi Kromowidjojové z MS 2018. Stříbrná Sarah Sjöströmová ztratila na Haugheyovou 33 setin, bronz získala Američanka Abbey Weitzeilová.

Mistrem světa na 100 metrů motýlek se nestal Chad Le Clos, což bylo k vidění naposledy před jedenácti lety. Čtyřnásobného šampiona v této disciplíně, který kraloval od roku 2012, sesadil z trůnu Ital Matteo Rivolta. Časem 48,87 ho porazil o sedmnáct setin a po evropském titulu v roce 2017 získal v krátkém bazénu ještě cennější zlato.

Z českých plavců nikdo kromě Čejky do finálového bloku nepostoupil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme