Čeští plavci skončí v Kwangdžu bez finále. Závadová byla na 400 m polohově jednadvacátá

Žádný ze zástupců české plavecké reprezentace se do finálového závodu na mistrovství světa v Kwangdžu nepodívá. Jako poslední se o to pokusila Barbora Závadová, která na 400 metrech polohově skončila 21.

Tento článek je více než rok starý.

Kwangdžu (Aktualizováno: 9:06 28. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaná česká plavkyně Barbora Závadová

Zklamaná česká plavkyně Barbora Závadová | Foto: Christinne Muschi | Zdroj: Reuters

Závadová s časem 4:48,93 zaostala od finále přesně deset sekund. Přitom na předminulém šampionátu v Kazani skončila na pátém místě. Od té doby ale na výraznější výsledky čeká.

„Asi před měsícem jsem začala spolupracovat s psycholožkou. Já na ten závod totiž jdu se strachem. Je to už pár let, kdy se mi podařilo zaplavat dobře. Když tam jde člověk s tím, že se bojí bolesti a toho, že zase neuspěje, tak je to hrozně svazující. Peru se s tím skoro na každých závodech a musím se toho zbavit,“ líčila pro Radiožurnál dojmy Závadová.

Šestadvacetiletá plavkyně se bude chtít nyní zaměřit především na vytrvalost a splnit olympijský limit do Tokia.

Světový šampionát v jihokorejském Kwangdžu skončí odpoledním programem, ve kterém bude Američan Caeleb Dressel bojovat o rekordní osmou medaili z jednoho mistrovství světa.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme