Kraulař Micka skončil třetí v závodě na 400 metrů na Světovém poháru v Dauhá

Plavec Jan Micka obsadil na Světovém poháru v krátkém bazénu v Dauhá třetí místo v závodě na 400 metrů kraul. Český specialista na dlouhé tratě zopakoval bronz z říjnového závodu v Budapešti. V katarské metropoli postoupil do finále ze sedmého místa a v souboji o medaile nestačil jen na vítězného Litevce Danase Rapšyse a Michajla Romančuka z Ukrajiny.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavec Jan Micka.

Plavec Jan Micka. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

Časem 3:50,20 zaostal Micka o necelé dvě sekundy za svým národním rekordem. Loňský mistr světa z krátkého bazénu Rapšys, který čtyřstovku ovládl i na všech předchozích závodech Světového poháru a stejně dominantní je v seriálu i na poloviční trati, byl o 2,33 sekundy rychlejší. S Romančukem český reprezentant prohrál o 74 setin.

Kraulař Micka se do finále v Kwangdžu na 1500 metrů nepodívá. Obsadil desáté místo

Číst článek

„Plavalo se mi skvěle. Prvních 200 metrů jsem napálil a plaval na prvním místě. Poté kluci začali zrychlovat a ke konci závodu mě předjeli. Jelikož jsme se na tyhle závody nepřipravovali, tak jsem s časem i výsledkem hodně spokojený,“ uvedl Micka v tiskové zprávě. V pátek ho čeká závod na 1500 metrů. „A byl bych rád, kdybych celý závod odjel s takovým odhodláním a touhou, abych se co nejvíc přiblížil k osobnímu rekordu,“ přál si.

Anně Kolářové unikla o pouhé tři setiny účast ve finále kraulařské padesátky. Časem 25,80 sekundy se podělila o první nepostupové místo a skončila devátá.

Závěrečný mítink Světového poháru potrvá do soboty. V Kataru startuje z českých plavců ještě Sebastián Luňák, který ve čtvrtek obsadil 18. místo na motýlkářské stovce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme