Australský plavec Kenneth To zemřel. Medailista z mistrovství světa zkolaboval po tréninku

Přední světový plavec Kenneth To zemřel v 26 letech na následky kolapsu po tréninku na soustředění v USA. Rodák z Hongkongu od dětství žil v Austrálii.

Tento článek je více než rok starý.

Gainesville Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kenneth To zemřel ve 26 letech

Kenneth To zemřel ve 26 letech | Foto: Jumana ElHeloueh

Rodák z Hongkongu, který dlouhodobě reprezentoval Austrálii, se zhroutil v šatně v areálu floridské univerzity v Gainesville a byl převezen do nemocnice, kde jej lékaři nedokázali udržet při životě.

Největšího individuálního úspěchu dosáhl To v roce 2012, kdy na mistrovství světa v krátkém bazénu v Istanbulu vybojoval stříbro v polohovém závodě na 100 metrů a celkově pak ovládl Světový pohár. V dalším roce se podílel na stříbru australské polohové štafety na „velkém“ mistrovství světa v Barceloně.

V Austrálii žil od dvou let a v jejích barvách vybojoval i šest medailí na olympijských hrách mládeže v roce 2010 v Singapuru a v kariéře vytvořil řadu národních rekordů.

Od roku 2017 reprezentoval rodný Hongkong, na loňském MS v krátkém bazénu v Chang-čou skončil šestý na polohové stovce a v současné době se připravoval na olympijské hry v Tokiu. V USA byl na tříměsíčním kempu. O jeho smrti informoval hongkongský sportovní institut.

I cannot believe this. Kenneth To was my favorite Australian swimmer when I was swimming and to hear his passing at age 26 is just shocking. My thoughts and condolences are with Kenneth's family. He was a true inspiration and an exciting swimmer to watch.

08:29 – 19. 03. 2019

6 19

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme