Američanka Kingová opět obhájila titul mistryně světa. Tentokrát na prsařské padesátce

Američanka Lilly Kingová vyhrála na mistrovství světa v plavání závod na 50 m prsa a na šampionátu v Kwangdžu získala druhou zlatou medaili. Dvaadvacetiletá závodnice navázala na triumf z dvojnásobné trati a obhájila oba individuální tituly z předchozího šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Kwangdžu (Aktualizováno: 14:38 28. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká plavkyně Lilly Kingová

Americká plavkyně Lilly Kingová | Foto: Lee Jin-man | Zdroj: ČTK/AP

Kingová si pro vítězství doplavala časem 29,84 a za vlastním dva roky starým světovým rekordem zaostala o téměř půl sekundy.

Američanka, která v Koreji také získala stříbro ve smíšené polohové štafetě, vyhrála o 16 setin před Italkou Benedettou Pilatovou, třetí skončila Julija Jefimovová z Ruska.

V mužské znakařské padesátce se o překvapení postaral Zane Waddell. Jednadvacetiletý Jihoafričan o šest setin porazil Jevgenije Jefimova a připsal si největší úspěch v dosavadní kariéře. Až třetí skončil s odstupem osmi setin další ruský plavec a světový rekordman Kliment Kolesnikov.

Manuelová ovládla kraulařské sprinty

Plavkyně Simone Manuelová na mistrovství světa v Kwangdžu získala zlato na kraulařské padesátce. Obhájkyni a světovou rekordmanku Sarah Sjöströmovou ze Švédska porazila o dvě setiny a navázala na triumf ze stovky. Oba kraulařské sprinty na jednom šampionátu ovládla jako první Američanka v historii.

Dvaadvacetiletá Manuelová vyhrála časem 24,05 sekundy a těsně porazila nejen Sjöströmovou. Na třetí příčce skončila s odstupem šesti setin Australanka Cate Cambellová, zatímco čtvrtá Pernille Blumeová z Dánska byla pomalejší o další setinu.

Manuelová si na šampionátu připsala už pátou medaili, když získala zlato ve smíšené štafetě na 4x100 metrů a stříbro na tratích 4x100 metrů a 4x200 metrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme