Znakařka Kubová postoupila na mistrovství Evropy do semifinále, Frantovi nestačil ani český rekord

Znakařka Simona Kubová postoupila na mistrovství Evropy v krátkém bazénu ze třetího místa do večerního semifinále stovky. Na této trati ve skotském Glasgow obhajuje páté místo z předloňského šampionátu v Kodani. Prvním nepostupujícím do finále byl její tréninkový kolega z chomutovského bazénu Tomáš Franta, přestože na 200 metrů znak vylepšil vlastní český rekord na 1:52,13.

Glasgow Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Znakařka Simona Kubová

Znakařka Simona Kubová | Foto: Stefan Wermuth | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletá Kubová dohmátla v závěrečné rozplavbě v čase 57,29 jako druhá s velkým odstupem za Nizozemkou Kirou Toussaintovou. Ta už v prvním kole závodu atakovala evropský rekord maďarské hvězdy Katinky Hosszúové, která v Glasgow znakařské disciplíny vynechává. Zaostala za ním o 23 setin, přesto výkonem 55,26 vytvořila nový rekord šampionátu. Před Kubovou se dostala ještě Ruska Maria Kameněvová (56,95).

Přála bych si přiblížit se ke svému osobáku, říká plavkyně Kubová před startem mistrovství Evropy

Číst článek

Jednadvacetiletý Franta v Glasgow na dvoustovce o čtyři setiny vylepšil vlastní rekordní čas z říjnových závodů v Plzni, ale k postupu do finále mu jedenáct setin chybělo.

Premiéru na velké seniorské akci zažil juniorský mistr světa na 50 metrů znak Jan Čejka, který časem 1:56,49 obsadil 26. příčku.

Dvanáctá skončila v rozplavbách polohového závodu na 400 metrů Kristýna Horská. Výkonem 4:38,59 zaostala za postupem do finále o 47 setin. Jan Micka na doplňkové čtyřstovce volným způsobem obsadil čtrnáctou příčku. K postupu do finále by musel atakovat vstupní čas 3:41,69, se kterým do Glasgow přijel, ale výkonem 3:43,34 byl téměř o dvě sekundy pomalejší.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme