Přála bych si přiblížit se ke svému osobáku, říká plavkyně Kubová před startem mistrovství Evropy

Po roce a půl se elitní evropští plavci vrátili do skotského Glasgow. Ve středu tam začíná evropský šampionát v krátkém bazénu - pořadatelé tak museli ten hlavní přepůlit ponornou stěnou. Od ní se pokusí odrazit k medaili celkem 16 českých závodníků.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Kubová.

Simona Kubová. | Foto: Stefan Wermuth | Zdroj: Reuters

Den před začátkem soutěží ještě pořadatelé v Tolcross Parku natahovali kabely a plavci ladili poslední detaily před ostrým startem.

Vstupenky na finále sem do plavecké haly seženete od 22 liber, to je skoro stejně, jako kolik byste zaplatili o tři bloky dál na slavném fotbalovém stadionu Celticu Glasgow.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přála bych si přiblížit se ke svému osobáku, říká plavkyně Kubová před startem mistrovství Evropy

Jenže zatímco tam českého sportovce v akci jen tak neuvidíte, v bazénu bude ve středu hned 14 plavců včetně Simony Kubové, která je na znakařskou stovku přihlášená čtvrtým nejlepším časem.

„Pro mě je lepší neřešit, kdo tady bude, nebo kdo přijede v jaké formě, protože to stejně nevím. Tuhle zimní sezonu jsem nepředváděla úplně oslnivé výsledky, takže nedokážu úplně říct, co od sebe čekám,“ říká Radiožurnálu Kubová, která nechce mít příliš velká očekávání.

‚Všichni tam chtějí medaili.‘ Mistrovství Evropy v plavání se zúčastní 16 Čechů, včetně šesti juniorů

Číst článek

„Po dlouhé době je to mistrovství Evropy, kde nečekám medaili, ale bude pro mě překvapením. Když ji mít nebudu, tak nebudu smutná třeba jako předchozí dva šampionáty. A přeci jen je to už mé deváté mistrovství na krátkém bazénu,“ pokračuje

„Strašně moc bych si přála přiblížit se ke svému osobáku, který mi vyhrál zlato v Herningu,“ vzpomíná Kubová tak trochu nostalgicky na svůj největší, ale také už šest let starý úspěch. Přesně tak dlouho už čeká české plavání na medaili z vrcholné akce.

Martin Charvát, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme