Polohová štafeta si zaplave na mistrovství světa finále, postoupily i kraulařky Seemanová s Apostalonovou

Ženská polohová štafeta na 4x50 metrů postoupila v národním rekordu ze čtvrtého místa do finále mistrovství světa. Do semifinále stovky se pak podařilo probojovat i kraulařkám Barboře Seemanové a Anice Apostalonové.

Chang-čou / Čína (Aktualizováno: 7:58 12. 12. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anika Apostalon

Anika Apostalonová | Foto: Beáta Mašková

Štafeta ve složeni Simona Kubová, Petra Chocová, Lucie Svěcená a Apostalonová v rozplavbě vylepšila český rekord o 87 setin na 1:46,31 minuty. Před ní se dostaly jen Američanky, Číňanky a Japonky.

Plavkyně Petra Chocová skončila po návratu do bazénů dvanáctá na mistrovství světa v Číně

Číst článek

Dobře navázat se povedlo na poloviční trati kraulařce Barboře Seemanové, která v úterý obsadila na dvoustovce osmou příčku. Na stovce skončila v rozplavbě na šestém postupovém místě díky času 52,94 sekundy.

„Ten závod byl úplně neuvěřitelný. Prostě jsem letěla. Jak mám za sebou dvoustovku, tak jsem si říkala, že je to jenom půlka a že nmůžu umřít. Poprvé je to pod 53 sekund. Tomu pořád nemůžu uvěřit," komentovala pro Radiožurnál svůj výkon Seemanová.

Na start kraulařské stovky se postavila i Apostalonová, která sice časem 53,21 zaostala o víc než půl sekundy za vlastním českým rekordem, ale na to postup to stačilo.

Ve středu je na programu nejdříve finále štafet, následuje semifinále kraulařské stovky a program zakončí finále znakařské stovky, ve kterém se představí Simona Kubová. Ta podle svých slov nad medailí zatím nepřemýšlí.

„Ve finále stovky znak bych byla ráda, kdybych byla schopná plavat bz technických chyb. Když mi vyjde tohle, tak ten čas bude dobrý. Nad medailí vůbec nepřemýšlím,“ popisovala Kubová.

mch, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme