Plavkyně Seemanová vybojovala postup do finále na mistrovství světa v Číně

Barbora Seemanová potvrdila, že je velkým talentem českého plavání. Osmnáctiletá kraulařka se v noci poprvé dostala do finále mistrovství světa a dlouho tomu nemohla uvěřit.

Tento článek je více než rok starý.

Chang Čou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Foto: Beáta Mašková

V říjnu získala dvě zlaté medaile na olympiádě mládeže a teď má Barbora Seemanová další úspěch. Česká plavkyně se v noci v Číně probojovala do svého premiérového finále na mistrovství světa.

České plavce čeká mistrovství světa v Číně, poslední medaili na něm získali před pěti lety

Číst článek

„To je dobrá zpráva, ne? Ten čas je na ráno úplně super a vím, že všichni říkají, že plaveme ráno a odpoledne, ale já se na to nechci vymlouvat. Vždycky musíme plavat rychle ráno a já jsem ráda, že se mi to podařilo takhle pod 55 sekund,“ hodnotila výsledek z rozplavby Barbora Seemanová, která tomu těžko mohla uvěřit. Stála, ruce se jí trochu klepaly, a do toho se smála, jak v těsném finiši své rozplavby vybojovala postup.

„Věděla jsem, že na konci půjde o setiny a že postup bude těsný, tak jsem do toho dala všechno, co šlo. Pak jsem se bála otočit na tabuli a zvedla jsem oči a viděla jsem, že Seemanová je druhá. A říkala jsem si ‚nee‘,“ popisovala Radiožurnálu. 

Přitom ze sebe nedostala úplně to nejlepší, tři týdny zpátky v Plzni plavala skoro o sekundu rychlejší čas. Na Seemanové je ale vidět, jak se postupně zlepšuje. Loni juniorská mistryně Evropy, letos v říjnu ovládla kraulařské sprinty na Hrách mládeže a teď se poprvé mezi dospělými bude bít o medaile.

„Já to beru tak, že jsem ráda, že jsem nevypadla z formy, že jsem, dá se říci, stále ve formě a chci hlavně odpoledne plavat ještě lépe, protože proto jsem sem jela,“ věří v dobrý výsledek česká plavkyně. 

Seemanovou čeká finálová plavba v úterý deset minut po poledni českého času.

Ve 2.30 českého času se v rozplavbách na 400 metrů volným způsobem představil také Jan Micka. Ten skončil jedenáctý přibližně sekundu za českým rekordem a dvě sekundy za postupem do finále. 

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme