Propadlý strop narušil oslavy amerických vodních pólistek v Kwangdžu. Dva lidé zemřeli

Americké reprezentantky slavily titul mistryní světa v klubu v Kwangdžu. Na místě se ale propadl strop a zabil dva lidi, zhruba 20 osob bylo zraněných.

Kwangdžu (Aktualizováno: 7:45 27. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost vodních pólistek USA

Radost vodních pólistek USA | Foto: Antonio Bronic | Zdroj: Reuters

Nehoda se stala v jednom z přilehlých klubů u vesnice sportovců asi v půl třetí ráno českého času. 

V klubu se nacházelo asi 370 lidí. Kromě místních a amerických pólistek se jednalo například o australské, novozélandské, italské, brazilské či nizozemské plavecké reprezentanty.

Podle australského pólisty Matta Smalla lidé tancovali, když se najednou propadli vnitřním stropem asi pět až šest metrů. 

Zraněných bylo přibližně dvacet osob. Dva Jihokorejci ve věku 38 a 27 let následkům zranění podlehli.

Podle zprávy Mezinárodní plavecké federace utrpělo zranění sedm sportovců. Jeden z nich musel v nemocnici podstoupit menší zákrok kvůli tržné ráně na noze.

V klubu se v době něhody nenacházeli žádní čeští sportovci ani členové realizačního týmu.

Závody na mistrovství světa v Kwangdžu končí v neděli. Z českých reprezentantů se představí už jen Barbora Závadová, která bude startovat v závodě na 400 metrů polohově.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme