Světový rekord v Kwangdžu. Britský plavec Peaty zaplaval 100 metrů prsa za 56,88 sekund

Adam Peaty z Velké Británie překonal na mistrovství světa v jihokorejském Kwangdžu světový rekord v závodě na 100 m prsa. Časem 56,88 sekund vylepšil vlastní historické maximum z loňského evropského šampionátu v Glasgow o 22 setin.

Tento článek je více než rok starý.

Kwangdžu (Jižní Korea) (Aktualizováno: 18:15 21. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský plavec Adama Peaty

Britský plavec Adama Peaty | Foto: Joel Marklund | Zdroj: Reuters

Pětinásobný mistr světa a olympijský vítěz z Ria bude v této disciplíně usilovat o třetí světové zlato za sebou.

Pětinásobná olympijská šampionka Ledecká, která má po dědečkovi z otcovy strany české kořeny, chtěla v Koreji vyhrát kraulařské závody na 200, 400, 800 i 1500 metrů, ale hned při prvním startu se musela spokojit se stříbrem.

Osmnáctiletá Titmusová naznačila své možnosti už v rozplavbě, kdy na Ledeckou ztratila necelých šest desetin. Ve finále o svém vítězství rozhodla skvělým finišem. Na poslední padesátce porazila Ledeckou bezmála o dvě sekundy a celkově ji časem 3:58,76 předčila o 1,21 sekundy.

V rozplavbách se v této disciplíně představila i Češka Barbora Seemanová, která díky opětovnému zlepšení českého rekordu na 4:09,73 obsadila 13. příčku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme