Ženská plavecká štafeta 4krát 100 metrů se kvalifikovala na olympiádu. Seemanová má český rekord

Ženská kraulařská štafeta na čtyřikrát 100 metrů se probojovala na olympijské hry. Kvarteto Barbora Seemanová, Anna Kolářová, Simona Kubová a Anika Apostalon skončilo díky překonanému národnímu rekordu jedenácté a přímo se kvalifikovalo do Tokia. Seemanová navíc krátce předtím překonala český rekord i na čtyřstovce volným způsobem, na které skončila třináctá.

Kwangdžu (Aktualizováno: 9:14 21. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů

Česká plavkyně Barbora Seemanová | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

„Byla jsem plná radosti ze čtyřstovky a ani jsem se nestihla radovat. Šlo to rychle za sebou. Je to ale neuvěřitelné,“ líčila pro Radiožurnál dojmy Seemanová.

Devatenáctiletá Seemanová ještě před štafetou vylepšila český rekord na 400 metrů volným způsobem a s časem 4:09,73  skončila třináctá. Od finále jí dělilo 2,63 sekundy.

„Na začátek mistrovství to do týmu přinese dobrou náladu. Je vidět, že se nemusí první den jen zkoušet bazén a jde i něco zaplavat,“ dodala mladá plavkyně.

Radost z úspěchu kraulařské štafety, která byla v cíli v čase 3:40,78, neskrývala ani další součást úspěšné týmu Anna Kolářová: „Dostat se do toho dvanáctého místa bylo ne nereálné, ale hodně daleko. Myslím si, že je to zázrak. Pro mě určitě,“ řekla s úsměvem Kolářová.

V rozplavbách se v neděli představila také Barbora Závadová, která skončila na 27. příčce v polohovém závodě na 200 metrů. Časem 2:18,34 výrazně zaostala za vlastním českým rekordem.

Martin Charvát, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme