Plavecké naděje lámaly rekordy. Seemanová byla na MS juniorů setinu od medaile

Úspěšný poslední den na mistrovství světa juniorů zažili mladí čeští plavci. Barbora Seemanová skončila ve finále na 50 metrů volný způsob o jedinou setinu sekundy čtvrtá a na čtyřnásobné trati sedmá. Tomáš Ludvík zaplaval český seniorský rekord.

Tento článek je více než rok starý.

Indianapolis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Zdroj: Reuters

Barbora Seemannová na nejkratší sprinterské trati na 50 metrů zaplavala čas 25.08 a jen jedna setina sekundy ji dělila od bronzu, který získala Sajuki Oučiové z Japonska. Za vlastním českým rekordem zaostala Seemanová o dvě setiny sekundy. Mistryní světa je další Japonka Rikako Ikeeová.

Ostatní plavali, on držel minutu ticha. Plavec uctil oběti z Barcelony navzdory pořadatelům

Číst článek

Náročný program završila Seemanová sedmým místem na 200 metrů volný způsob, kde o jedinou setinu sekundy nepokořila dvouminutovou hranici.

Pod dvě minuty se naopak dostal berounský plavec Tomáš Ludvík na 200 metrů znak. Z rozplaveb postoupil druhým nejrychlejším časem, ve finále pak skončil pátý v novém českém rekordu 1:59.43. Zlatá medaile patří Španělovi Hugo Gonzalezovi.

Tereza Muselová zase zlomila 15 let starý český dorostenecký rekord na 200 metrů prsa. Doposud ho držela Petra Chocová. Mladá plavkyně pražských Bohemians se ale jako první česká dorostenka dostala pod dvě a půl minuty časem 2:29.67. Ve světové juniorské konkurenci to stačilo na sedmé místo.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme