Plavkyně Seemanová se bude věnovat juniorské kategorii. Šampionátu dospělých se nezúčastní

Je to největší talent českého plavání, o tom teď už nikdo nepochybuje. Před pár dny se věkem ještě dorostenka Barbora Seemanová vrátila z mistrovství Evropy juniorů, kde získala zlato, stříbro i bronz. I proto má na zatím republikovém šampionátu suverénně největší ohlas.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Zdroj: Reuters

Jednou stupně vítězů, jednou těsně čtvrtá, a to si ještě k tomu přišla Barbora Seemanová to samé odpoledne pro dorostenecký titul. Nedávno sedmnáctiletá plavkyně už i kvůli nabitému programu na té nejdelší, čtyřsetmetrové distanci ztrácela síly a právě z ní jediné medaili neměla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Talent českého plavání Barbora Seemanová

„Bylo to opravdu těžké. Myslela jsem si, že se mi to bude plavat lehčeji a ke konci mi došly síly a už jsem prostě nemohla zrychlit. Samozřejmě je toho hodně, jak se jede všechno na semifinále a finále. Ale je to mistrovství republiky, takže se s tím počítá, že to bude těžké,“ říká Barbora Seemanová.

Na republikovém šampionátu v pražském Podolí ji čekají ještě závody na 100 a 200 stě metrů kraul a i doplňkový motýlek, takže podobně perných odpolední bude mít ještě dost. Zároveň ale bude mít i hodně času na regeneraci, protože navzdory svému raketovému růstu a překonávání českých rekordů nepojede na konci července na mistrovství světa do Budapešti.

Šance na dobrá umístění

„Pojedu až na juniorské mistrovství světa, které je až na konci srpna, takže budu celé prázdniny trénovat.“

„Naším rozhodnutím je věnovat se juniorské kategorii. Již v září jsem nahlásila trenérům reprezentace, že pokud Bára splní limit na mistrovství světa dospělých, tak vynecháváme a dokončuje juniorskou kategorii, kde má své šance na dobrá umístění a dobré časy,“ vysvětluje její trenérka Petra Škábová, proč chce nechat svou svěřenkyni mezi dorostenkami co nejdéle, ale zároveň ji připravuje na příští rok na přechod mezi seniorky.

„Stále máme rezervy v tréninku, v počtech, v kilometráži, takže přijdou i nové prvky na suché přípravě. Prostor na zlepšení bude a doufejme, že se bude dále dařit,“ říká trenérka Barbory Seemanové Petra Škábová. 

Martin Charvát, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme