Boston porazil v play-off Indianu i potřetí a je blízko postupu do čtvrtfinále NBA

Basketbalisté Bostonu mají na dosah postup do čtvrtfinále play-off NBA. Po dvou domácích výhrách Celtics v 1. kole zvítězili v pátek i na palubovce Indiany 104:96 a vedou tak v sérii hrané na čtyři vítězství už 3:0. To se nepovedlo Portlandu, který prohrál v Oklahomě 108:120 a dovolil tak Thunder snížit na 1:2. Toronto zvítězilo v Orlandu 98:93 a ujalo se vedení v sérii 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Bostonu Celtics

Basketbalisté Bostonu Celtics | Zdroj: Reuters

Boston měl skvělý vstup do zápasu a v první čtvrtině nastřílel 41 bodů a vedl až o 15 bodů, ale Indiana se rychle oklepala a v poločase už těsně vedla. Rozhodla tak třetí čtvrtina, ve které Celtics dovolili domácím pouhých 12 bodů a získali zápas pod kontrolu.

Jaylen Brown dal 23 bodů, Kyrie Irving měl 19 bodů a 10 asistencí. Na straně Indiany bylo hned sedm dvouciferných střelců, nejvíce dal Tyreke Evans 19 bodů, čímž vyrovnal své maximum v play-off. Pacers nyní hrozí počtvrté za sebou konec v prvním kole play-off, z toho podruhé bez jediného vítězství.

„Víme, že ve čtvrtém zápase to bude od Indiany úplně něco jiného. My si nesmíme myslet, že je hotovo, a nesmíme sundat nohu z plynu. Musíme se snažit hrát náš nejlepší basketbal a ukončit to,“ řekl Brown.

Toronto po úvodní prohře zabralo a otočilo sérii s Orlandem. Zasloužil se o to zejména Pascal Siakam, který v pátečním zápase nastřílel 30 bodů a přidal 11 doskoků. Klíčová ale byla zejména obrana Raptors, kteří udrželi soupeře na úspěšnosti střelby jen 36 procent.

Obhájci titulu Golden State mají další výhru, v play-off NBA porazili Clippers 132:105

Číst článek

Evan Fournier dokonce trefil jedinou z 12 střel. Nikola Vučevič měl 22 bodů a 14 doskoků, Terrence Ross 24 bodů.

Hosté vedli v poslední čtvrtině už o 17 bodů, teprve pak Magic ještě zabrali a v poslední minutě snížili na rozdíl pouhých tří bodů. Obrat už ale nedotáhli, když dovolili soupeři zbytečný útočný doskok a pak už museli faulovat. Toronto pak výhru potvrdilo trestnými hody.

Velká bitva se odehrála i v Oklahomě, která po dvou porážkách v Portlandu nutně potřebovala zvítězit, aby se nedostala do svízelné situace jako Indiana. Nad Blazers vedli Thunder v průběhu zápasu až o 16 bodů, ale ve třetí čtvrtině přišla velká přestřelka, ve které oba týmy nastřílely dohromady 80 bodů, a Portland srovnal na 89:89.

Pak ale vzal zápas do svých rukou Russell Westbrook, který v poslední čtvrtině nastřílel 14 ze svých 33 bodů. K tomu přidal i 11 asistencí a dovedl tým k výhře. „Všechny nás táhl,“ řekl Paul George, který zaznamenal 22 bodů. Za poražené dal 32 bodů Damian Lillard, ale v poslední čtvrtině už jen tři z trestných hodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme