Perušič se Schweinerem skončili ve Světové sérii těsně pod vrcholem, ve finále padli 0:2 na sety

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner na triumf ve finále Světového okruhu nedosáhli. Češi měli v zápase o titul s olympijskými vítězi z Tokia Andersem Molem a Christianem Sørumem v každé sadě setboly, ale Norům podlehli 20:22 a 21:23.

Tento článek je více než rok starý.

Cagliari (Aktualizováno: 6:31 11. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalista Ondřej Perušič

Beachvolejbalista Ondřej Perušič | Foto: PILAR OLIVARES | Zdroj: Reuters

Perušič a Schweiner vyhráli v turnaji všechny čtyři zápasy ve skupině, zvládli i semifinále, ale na Mola a Søruma ani tentokrát nedokázali vyzrát. S Nory mimo jiné prohráli předloni ve finále čtyřhvězdičkového turnaje v Ostravě či letos v semifinále v Cancúnu.

Poslední překážka na cestě k cenné trofeji. České beachvolejbalisty čekají favorizovaní Mol se Sørumem

Číst článek

Oba sety měli podobný průběh. Perušič a Schweiner pokaždé v prostřední části vedli. V prvním setu měli náskok 10:7 a ve druhém ještě 17:14, ale nezvládli koncovky.

„Myslím, že chvíli ta porážka ve finále bude bolet, ale před turnajem a vlastně i teď po turnaji, tak to stříbrné místo je krásné a zaobaluje celou sezonu zkušeností, výsledků nahoru a dolu a těšíme se na volno,“ řekl pro Radiožurnál David Schweiner.

„Odměníme se už tady na Sardinii a myslím, že i po návratu domů. Nevím, jestli vyloženě za to druhé místo, ale za tu sezonu jako takovou. Odměníme se během posezónního období až až,“ doplnil spoluhráč Perušič.

V úvodním dějství měli za stavu 20:18 dva setboly. Při prvním Norové jistě odztrátovali, při druhém poslal Schweiner míč do autu a soupeři vzápětí zaváhání využili.

Ve druhém setu nabídl Mol českému páru chybou setbol 20:19, ale ani tentokrát Češi neuspěli - Schweiner se při něm ocitl v síti. Při prvním mečbolu Norů pomohlo Perušičovi se Schweinerem video, které potvrdilo míč na lajně, ale při druhém už Mol duel ukončil blokem.

Sedmadvacetiletí Perušič a Schweiner tak dopadli v boji o titul ve finálovém turnaji Světového okruhu stejně jako Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková, které v Hamburku 2018 prohrály se světovými jedničkami Agathou a Dudou z Brazílie.

Stříbrem ve finálovém turnaji Světového okruhu Perušič a Schweiner vyšperkovali sezonu. Druhý pár světového žebříčku letos ovládl čtyřhvězdičkový turnaj v Dauhá, v Ostravě si na akci stejné kategorie zahrál finále a zvítězil na dvouhvězdičkovém turnaji v Praze.

Finále Světového okruhu v plážovém volejbalu v Cagliari:
Muži:
Finále: Mol, Sørum (3-Nor.) - Perušič, Schweiner (5-ČR) 2:0 (20, 21),
o 3. místo: Van de Velde, Varenhorst (8-Niz.) - Lupo, Nicolai (1-It.) 2:0 (21, 17).

Ženy:
Finále: Borgerová, Sudeová (Něm.) - Pavanová, Humanaová-Paredesová (6-Kan.) 2:0 (13, 21),
o 3. místo: Klinemanová, Rossová (10-USA) - Cholominová, Makroguzovová (4-Rus.) 2:0 (8, 17).

mij, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme