Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem vyhráli na mistrovství Evropy i podruhé a jsou v play-off

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vyhráli na mistrovství Evropy v Moskvě i druhý zápas a zajistili si play-off. Stejně jako v úterý proti Rakušanům porazili čeští reprezentanti i estonskou dvojici Kusti Nölvak - Mart Tiisaar 2:1.

Moskva (Aktualizováno: 16:04 7. 8. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner | Zdroj: ČTK

Zápas měl i podobný scénář jako proti Ermacorovi s Pristauzem. Češi nejprve vyhráli první set (21:19), načež soupeř vyrovnal (21:14), ale tie-break byl stejně jako s Rakušany jasnou záležitostí české dvojice (15:6).

Perušič se Schweinerem vstoupili do šampionátu vítězně. Kvapilová s Kubíčkovou na Němky nestačily

Číst článek

Perušič se Schweinerem zůstali ve skupině G jediní bez porážky, protože ve středu neuspěli jejich čtvrteční poslední soupeři, favorizovaní Poláci Kantor s Losiakem. S nimi se česká dvojice utká o první místo v tabulce, které by znamenalo přímý postup do osmifinále, týmy ze druhého a třetího místa budou hrát první kolo play-off.

Martina Bonnerová s Martinou Maixnerovou naopak v ruské metropoli druhé vítězství nepřidaly. S Rakušankami Schützenhöferovou a Plesuitschnigovou získaly v prvním setu jen deset bodů a vyrovnanější druhou sadu prohrály 20:22. Ve čtvrtek zakončí skupinu C duelem s neporaženým ruským párem Bočarovová, Voroninová.

Michala Kvapilová a Michaela Kubíčková si na ME připsaly druhou prohru a v posledním utkání ve skupině budou muset zdolat domácí dvojici Rudychová, Dabižová. České mistryně podlehly nizozemskému páru Stubbeová, Van Ierselová 13:21 a 16:21 a na turnaji tak dál čekají na první vyhraný set.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Moskvě:

Muži:
Skupina G:
Perušič, Schweiner (10-ČR) - Nölvak, Tiisaar (26-Est.) 2:1 (19, -14, 6).

Ženy:
Skupina C:
Schützenhöferová, Plesuitschnigová (14-Rak.) - Bonnerová, Maixnerová (30-ČR) 2:0 (10, 20).

Skupina F:
Stubbeová, Van Ierselová (11-Niz.) - Kvapilová, Kubíčková (27-ČR) 2:0 (13, 16).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme